Lite konstruktivt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNEVERN: Som politiker må jeg vel finne meg i personkarakteristikker som de jeg tildeles av Olemic Tommessen fra Høyre og Randi Reese fra FO i Dagbladet 27. mars. Men særlig konstruktive bidrag i den viktige debatten som nå føres om barnevernet, er det ikke. I tillegg til de 600 millionene regjeringen har bevilget til det statlige barnevernet, er kommuneøkonomien styrket med mer enn 12 milliarder i frie inntekter - noe som helt klart kommer barnevernet til gode. Men vi er selvsagt avhengig av at kommunene følger opp. Randi Reeses svar på det er øremerking. Jeg kan forstå det argumentet, men øremerking ville blant annet stilt oss overfor følgende dilemma: Skal en kommune som ikke prioriterer barnevernet få en ekstrabevilgning, mens den kommunen som har gjort jobben sin ikke skal få noe?

DE SISTE dagenes mediebilde har vist at vi fortsatt har store utfordringer i så vel det kommunale som det statlige barnevernet. Men vi må passe oss for å bruke alvorlige enkeltsaker vi så langt kun kjenner gjennom media som begrunnelse for strakstiltak. Mellom 30 og 40 tusen barn får hjelp av barnevernet. De aller fleste får god hjelp av engasjerte og dyktige fagpersoner. De alvorlige hendelsene vi har hørt om i det siste etterforskes av politiet og jeg vil selvsagt få en gjennomgang av sakene i etterkant. Da må vi trekke eventuelle konklusjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer