Lite, men supert

Plateselskapet Smalltown Supersound feirer seg selv to hele kvelder på rad.

Det er ikke størrelsen det kommer an på. Vesle Smalltown Supersound er på mange måter et av Oslos største plateselskaper. Med utgivelser innen sær elektronisk og skranglete low-fi, poprock og eksperimentell samtidsmusikk topper de ikke akkurat listene. Men selskapet har trofaste tilhørere som sørger for at alle utgivelser kjapt blir utsolgt. På Smalltown Supersound finner du ikke én type musikk. Labelet satser på det de finner interessant og det de liker er som regel en meter foran resten av musikkverdenen. Skikkelig avantgarde med andre ord.

I kveld kommer tre av tilsammen ti artister til Blå. Lasse Marhaug er ringreven med over hundre utgivelser bak seg, både her og i utlandet. Hans tidligere sju- og tolvtommere, album og cd`er har vært støyete og med skikkelig lo-fi stemning. Nå spås det at det nye albumet som slippes i kveld er uten det verste bråket, som vel appellerer kun til sanne sprak-entusiaster. Marhaug skal nemlig ha begynt å bruke Powerbook (eller dataverktøy) som sitt nye hjelpemiddel. Plata som slippes heter Nothing but Sound From Now On. Marhaug skal også være med når Stuntbike inntar scenen. Stuntbike ga ut sitt første album for to år siden og det ble beskrevet som minimalistisk, rolig og melodisk pop. I seinere tid har de tatt i bruk blant annet samples. I kveld kommer Continental Fruit, eller Jon Øyvind Lerum, som DJ. Snart slippes cd`en Mentor Mentee fra hans hånd. Continental Fruits musikk blir til med synthesizer og resultatet er elektronisk minimalisme.

Fredag kveld fortsetter festen med Monopot, Kim Hiorthøy og Jazzkammer. Trioen Monopot har fått stor oppmerksomhet med Something is Like Nothing Was. Plata ble beskrevet som et melankolsk mesterverk. Kim Hiorthøys Hei har sjarmert mange lyttere med sin skeive elektro-pop, mens Jazzkammer (John Hegre og Lasse Marhaug) utforsker det sære og lager collage.

I vinter kommer seks av det uavhengige selskapets artister med nye utgivelser. Elektronisk samtidspop og eksperimentell musikk ser ut til å overleve i Norge. Derfor er det god grunn til å feire!