Corona-artistene:

Lite preget av pandemi

Etter snart to år med vanskeligheter knyttet til coronaviruset er det noen artister som har klart seg bedre enn andre.

KLARER SEG: Kurt Nilsen har fått motstand av coronaviruset for andre jul på rad, men årets skattelister tyder på at han fortsatt klarer seg greit. Foto: Terje Bendiksby / NTB
KLARER SEG: Kurt Nilsen har fått motstand av coronaviruset for andre jul på rad, men årets skattelister tyder på at han fortsatt klarer seg greit. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle artister led like mye under fjorårets corona-nedstengning. Dette viser skattelistene, som i dag er offentliggjort.

I store deler av 2020 var det vanskelig å holde konserter som normalt, og Kulturrådet innvilget løpende søknader om kompensasjon for tapte inntekter.

Det var artister på inntektstoppen som fikk mest ut av støtteordningene, skrev blant annet Klassekampen.

To begrensede juleturneer

Blant de som mottok mest støtte var Kurt Nilsen.

De tapte inntektene for juleturneen hans ble støttet med 13 millioner kroner. Juleturneen står for omtrent hele årslønna til Nilsen.

Selv om store deler av summen gikk til medarbeidere under turneen gikk Nilsen ut av året med et betydelig overskudd på 3,5 millioner kroner.

Nilsen har nå en formue på 15,7 millioner kroner, til forskjell fra fjorårets 17,2 millioner. Inntekten har sunket fra 6,1 millioner til 4,6 millioner.

Odd Nordstoga har også hatt problemer med arrangering av julekonserter. Formuen hans har sunket fra 12 millioner til 10 millioner, og inntekten fra 3,3 millioner til 1,4 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.