Lite sjenerøst fra India

Dypfølt og engasjert, men uten vilje til å inkludere leseren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

India er et mektig og merkelig sted, der man som europeer kan føle seg både fascinert, frastøtt og direkte overveldet. Det er de aller færreste forunt å komme utenfra og virkelig greie å trenge inn i India. Wera Sæther gir inntrykk av å ha oppnådd nettopp dette:

«Min innerste dragning mot India har med sangen, flerstemtheten og de direkte livsuttrykkene å gjøre. Hverdagen og de kroppslige gestene er viktige der fremdeles, på mange nok steder. Uttrykkene er langt mer uforbeholdne enn jeg er vant til i Vesten. Folk henvender seg i langt større grad. Det fins en fryd over den fremmede og en nærhet til latteren.»

Landsbyene

Sæther har besøkt India mange ganger, og hennes siste bok er resultatet av et tre måneders opphold for et par år tilbake. I følge med sine indiske venner Bidula og Ganesh, et kunstnerektepar som betrakter den norske forfatteren som en elsket og respektert storesøster, reiser hun på kryss og tvers i både fysiske og mentale landskap.

Det er det tradisjonelle India som står hennes hjerte nærmest - det fargerike mangfoldet som har sin rot i den gamle indiske landsbykulturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer