Lite troverdig spenning når NRK-reporter løser krimgåter

Mye nifst foregår i Skien-traktene.

ANDRE BOK: Merete Junker følger opp sin debutroman «Jenta med ballongen». Denne gangen har hun ikke like sterkt grep om sjangeren.
Foto: Frank Karlsen
ANDRE BOK: Merete Junker følger opp sin debutroman «Jenta med ballongen». Denne gangen har hun ikke like sterkt grep om sjangeren. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: En gutt på en videregående skole skyter seg, og en stund etterpå forsvinner ei jente som tilhørte samme miljø som ham.

Dette er opptakten til Merete Junkers andre krimroman, en bok som ikke kan måle seg med debutboka «Jenta med ballongen» fra 2008.

I blindeSelv om «Tvillingen» åpner svært dramatisk, viser dette seg likevel å være en kriminalroman av den sorten hvor man som leser får inntrykk av at forfatteren har beveget seg i blinde framover. Det er synd, for hovedintrigen er god og sluttpoenget er glimrende, men veien dit er alt annet enn asfaltert med et velformet plott.

Det humper og går uten at man får noen oppfatning av hvor Merete Junker vil med historien, og da blir det altfor lett å ramle av underveis.

Samme heltHovedpersonen i «Tvillingen» er, som i debuten, NRK-journalisten Mette Minde. Hun jobber i NRK Telemark, men vurderer også å fullføre det siste året på Politihøgskolen.

Hun bruker uansett etterforskningslysten i stor grad når hun graver i saker på jobben. Nå blir hun grepet av historien til Arvo Pekka Samuelsen, gutten som tok sitt eget liv, og forsøker å finne ut hva som lå bak tragedien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer