SPEKKHOGGER: To spekkhoggere var ute på tur i Reine, ved Lofoten. Opplevelsen var både skremmende - og fantastisk. Video: Leif Riis Vi betaler for dine videoer. Send inn til videotips@dagbladet.no Vis mer Vis mer

Sommerens beste leservideo:

Lite visste Leif at han ved å ta opp mobilen ville bli 10 000 kroner rikere

Vinneren av Dagbladet TVs sommerkonkurranse ble Leif Riis fra Lofoten.

I sommer utlyste Dagbladet TV en konkurranse, som gikk ut på at nordmenn skulle sende inn sine beste videoklipp til avisa. Morsomme, bekymringsverdige, overraskende, skremmende - det var få regler for videoens innhold.

Alle innsendte videoer som ble publisert på Dagbladet.no fikk - som ellers i året - minst 1000 kroner. I tillegg til denne summen ville én av de innsendte videoene stikke av med tittelen «Sommerens beste leservideo».

Nå er det klart at den største pengepremien gikk til Leif Riis, som tidlig i august var på kajakktur da han fikk storslagent besøk av to spekkhoggere. Da tok han opp kameraet, og det eventyrlige resultatet kan du se øverst i denne saken.

Da Dagbladet ringte ham med den gode nyheten fredag formiddag, var det en godt fornøyd Leif Riis i andre enden.

- Det er helt utrolig!

Riis forteller at dette var den første gangen han så spekkhoggere, selv om han har vært på mange padleturer i Lofoten de siste åra.

- Det var et lykketreff at jeg fikk filmet akkurat denne snutten.

Hva vil du bruke pengene på?

- Jeg vil bruke dem på en reise til Island. Det er så fantastisk der, men ikke så veldig billig, avslutter han.

Søppel og lyn

Det var flere gode bidrag til konkurransen, og videoene som lå tettest opp mot førsteplassen var følgende:

Plastposen som svevde forbi Torkjel som sto på toppen av Mount Everest ble filmet i 2017, men ble raskt dagsaktuell i sommer. Dette etter strømmen av internasjonale nyheter om den urovekkende forsøplingen av verdens høyeste fjell.

«VERDENS HØYESTE SØPPELFYLLING»: Da Torkjel Ustgård Hurtig besteg Mount Everest, var det plastikk bare få meter fra selve toppen. - Det er mye søppel i fjellområdet, men det meste ligger nok begravd under snø og is, enn så lenge. Video: Yukta Tamu/Torkjel Ustgård Hurtig Vis mer

Også et skummelt lynnedslag filmet av Kristoffer Braathen og Peter Haugnæss i Lysekil fikk stor oppmerksomhet da det ble publisert på Dagbladet.no.

I videoen under kan man se hvordan lynet plutselig slår ned og antenner bakken.

LYNNEDSLAG: Nordmennene Kristoffer Braathen og Peter Haugnæss var i nærheten av Lysekil, da tordenværet trakk innover land. De bestemte seg for å filme det hele med drone. Plutselig slår lynet ned og antenner bakken. Gutta ringte straks redningstjenesten, men til alt hell slukket regnet brannen etter hvert. Men like bortenfor ligger Preems oljeraff... Vis mer

Selv om konkurransen er over for denne gang, så er Dagbladet TV alltid interesserte i å få tilsendt videoer fra leserne. Det eneste kriteriet er at man eier rettighetene selv, og at man oppgir informasjon som tid og sted for hendelsen.

Alle som sender inn videoer får minst tusen kroner for bidrag som blir publisert på dagbladet.no

  • Send videoen din til videotips@dagbladet.no

NB: Vi vil minne om å vise varsomhet rundt filming av ulykkessteder og lignende: Alle som er innblandet i eller kommer over en trafikkulykke er forpliktet til å stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade.