Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Liten dame med stor magi

Laura snakker med veldig liten stemme, derav tilnavnet «Little Voice». Hun synger derimot med stor, ja, faktisk flere store stemmer. Dette tandre, forsagte vesen spiller Jane Horrocks aldeles nydelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mark Herman, her til lands kjent for hjertevarmeren «Blås i det,» har tatt Jim Cartwrights skuespill og gjort det om til en svært sjarmerende film. Den kunne vært mer enn sjarmerende, men bærer dessverre litt preg av nettopp sitt teatrale opphav. Spesielt er ellers ypperlige Brenda Blethyn instruert til et voldsomt overspill. Det er som om hun har satt seg fore å framstille selve inkarnasjonen av alle erkeengelske kvinnfolk vi har sett gjennom tidene.

Forsagt imitator

Blethyn er Mari Hoff, mor til Little Voice, et buldrende vulgært vesen uten særlig omtanke for den innesluttede datteren, men med et desto større behov for pubkvelder og menn. Det er en av herrene, den avdankede manageren Ray Say (Michael Caine), som midt i et basketak med mor oppdager at det synges fra annen etasje. Der sitter L.V. og imiterer Judy Garland, Billie Holliday og Marilyn Monroe til perfeksjon, mens hun lytter til sin avdøde fars gamle plater.

Ray skjønner at han har gull mellom hendene. Det gjør televerksarbeideren Billy (Ewan McGregor) også, på sin måte. Han er like forsagt som L.V.

Storartet Horrocks

Det handler om å finne sin egen stemme, som det heter i reklamen, i en film som er bygd rundt Jane Horrocks fabelaktige imitatorevner og hennes betagende tolkning av en ensom og forskremt ung kvinne. Verdt å gjøre oppmerksom på at Horrocks, sett på TV i «Absolutely Fabulous,» synger alle stemmene selv.

Michael Caine er tilbake i godt slag, selv om han blir unødig mannevond mot slutten. I en av filmens vakreste scener prøver han å forklare L.V. hvorfor hun må opptre - og gå nå for å se henne gjøre det. Hun er et funn.