Michael Fassbender

Liten interesse for «Snømannen» i USA - havnet på 8. plass

Besøkstallet på kino faller.

PÅ SCHRØDER: Micheal Fassbender på filminnspilling av «Snømannen» på restaurant Schrøder i Oslo. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
PÅ SCHRØDER: Micheal Fassbender på filminnspilling av «Snømannen» på restaurant Schrøder i Oslo. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Snømannen» hadde premiere i USA denne helgen, men besøket var ikke bedre enn at den havnet på en 8. plass. Også i Norge falt besøkstallene.

Filmen, som er basert på Jo Nesbøs bok av samme navn, hadde sin amerikanske filmpremiere 20. oktober.

Den spilte inn i overkant av 3,4 millioner dollar, drøyt 27 millioner kroner, på sine første kinodager, ifølge Dagens Næringsliv.

Verre enn fryktet

- Det er jo enda verre enn man kunne frykte. Usedvanlig dårlig for en så høyt profilert film. Dette er en viss prestisje fra distributør Universal Pictures, da det er en av deres større satsinger, sier filmanmelder Ulrik Eriksen i Morgenbladet.

Produksjonen ligger så langt på en 8. plass på kinotoppen i USA.

- Den kommer bare til å gå dårligere, og sannsynligvis betydelig dårligere. At den ender under ti millioner dollar i USA er ikke usannsynlig, og da er filmen bare en avskriving for Universal, sier han.

Interessen daler

Også her til lands svinner besøkstallene. Denne helgen ble 26.928 billetter solgt, en nedgang på nesten 58.000 fra premierehelgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer