KOMMENTARER

Litt absint på Grand

Grand Café stenges etter 141 år. Et godt pr-tricks ?

GRAND SKANDALE: Det store bildet av «Christiania-bohemen» malt av Per Krohg i 1928 er å finne på Grand Café som kan bli stengt til høsten, men vi tror det ordner seg.
GRAND SKANDALE: Det store bildet av «Christiania-bohemen» malt av Per Krohg i 1928 er å finne på Grand Café som kan bli stengt til høsten, men vi tror det ordner seg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Bohêmens første bud må vi igjen ty til, vi som i en patetisk periode forleste oss på bohemske skrifter. Og, som i 1978 lot oss lede inn i fristelsene via Ketil Bjørnstads storverk, «Leve Patagonia», der vi forelsket oss i Oda og Bokken Lasson, heiet på Jappe Nilssen, ble nektet servering av Kelner Hans og ville dra til det forjettede Ildlandet sammen med Nils Johan Schjander fra Kristianias bohemkrets der bud 1 er som følger: Du skal skrive dit eget liv.

I januar 1985 ble det gjort et forsøk på dette; på Grand Cafè.

To av oss hadde vunnet et uanstendig stort beløp, utbetalt av Norsk Tipping. Turen fra Eidsvoll gikk med tog. Deretter innkjøp av nye klær, vinyl og bøker og så lunsj, bayer, portvin, sigaretter, middag, (tips) og vin inntatt i klassiske omgivelser. Hikk, det kostet den hvite skjorta med diverse flekker på, men verdt hver eneste krone før det dagen etter var samme ritual. Vel, vi skreiv nok ut flere sjekker enn akkurat vårt liv de dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.