MGP 2018

Litt Eurovision-realisme skader ikke i MGP-tåka

Alexander Rybak faller på oddsen.

FALLER: Alexander Rybak smiler. Han er som forventet gått videre til MGP-finalen lørdag, men har falt fire-fem plasser på oddsen. Foto: NTB Scanpix
FALLER: Alexander Rybak smiler. Han er som forventet gått videre til MGP-finalen lørdag, men har falt fire-fem plasser på oddsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Alexander Rybak er videre. Ingen overraskelse, det motsatte ville vært MGP-katastrofe. Den andre semifinalen var kjedeligere enn den første, og det skulle egentlig ikke mye til for å gå videre. De to semifinalene, den tirsdag og den torsdag, er egentlig bare kjedelige vorspiel, en fest du ikke trenger å være på, men bare få referat fra.

Disse gikk videre: Serbia, Moldova, Ungarn, Ukraina, Sverige, Australia, Norge, Danmark, Slovenia og Nederland. At Danmark kvalifiserte seg til finalen var noe uventet, men gledelig. Nå er nesten hele Norden med, bortsett fra Island. At et kompromissløst metalband, ungarske AWS, gikk videre, gleder et rockehjerte.

Et blikk på oddsen er som en kald, sval dusj - deilig, synes jeg. Den kan sikkert fortone seg som iskald og avrivende for Rybak og NRK-delegasjonen, som går for seier, og som har følt seg ovenpå noen dager med fast annenplass. Rybak faller flere trinn ned, og i skrivende stund er han på en femteplass, foran Sverige, og bak Litauen, Frankrike, Israel og Kypros.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer