Litt for full koffert

Lesverdig og engasjerende bok om litt for mange land samtidig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Tomm Kristiansens siste bok er et ambisiøst prosjekt. På snaue 300 sider er NRK-journalisten på «en pilegrimsreise, en heisatur og en informasjonsekspedisjon» i Jemen, Østen og Afrika. Bare Jemens historie strekker seg minst 3000 år tilbake i tid, og Kristiansens pilegrimsreise pågår over halvannet kontinent i et av verdens mest befolkede områder. Da blir resultatet nødvendigvis stykkevis og delt. Men boka engasjerer.

«Langs myrraveien» er ei bok skrevet av en journalist som er kommet hjem med kofferten full av opplevelser fra fjerne strøk.

Den polske journalisten og forfatteren Ryzhard Kapuzinscki er en mester i sjangeren, med sine bøker fra Angola, Etiopia og andre deler av Afrika. Tomm Kristiansen er ikke verst, han heller. Den erfarne utenriksjournalisten vet å fortelle den gode historien. Med nysgjerrige øyne og god penn fører han leserne nært på stedene og folkene han besøker, om det så er i Jemen, Bangladesh eller i bushen i Zimbabwe. Gjennom Kristiansens historier blir Afrika mer enn sultende biafrabarn, tørke og aidskatastrofer. Et land som Jemen framstår som mer enn et arnested for al-Qaida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer