Litt for kjapp svenske?

Årets titler i barneboksuksessen om Lasse og Maja er ikke blant de beste i serien.

POPULÆRE: Martin Widmarks bøker om Lasse og Maja er enkle - men ikke alltid like geniale - detektivfortellinger for barn. Foto: CAROLINE ANDERSSON
POPULÆRE: Martin Widmarks bøker om Lasse og Maja er enkle - men ikke alltid like geniale - detektivfortellinger for barn. Foto: CAROLINE ANDERSSON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Detektivhistorier for barn har lange tradisjoner. En av de siste årenes største suksesser er «LasseMajas Detektivbyrå,» skrevet av svenske Martin Widmark.

Siden oppstarten i 2003 er det kommet nesten tjue bøker. To nye titler er ute nå og leseren får det hun forventer: En trivelig, men ikke spesielt original historie om to driftige detektiver.

Fast formel Bøkene følger en fast formel:

De innledes med kart over åstedet, som er Valleby og omegn. Så følger et bildegalleri over de involverte - Lasse, Maja, politimesteren og de mistenkte. Ofte er det tre mulige gjerningsmenn bak udåden, som stort sett er tyveri. Avslutningsvis oppsummeres saken, i kjent Agatha Christie-stil.

I årets «Sykehusmysteriet» forsvinner smykkene til pasientene på sykehuset. Politimesteren er i villrede, han finner verken smykkene eller tyven. Det eneste han vet er at tyveriene bare rammer de gipsede pasientene. Hvor kan smykkene være gjemt, tro? Lasse og Maja spaner, tjuvlytter og leter etter motivet for å løse saken.  

Tamt plot Historien er lett å gjette, så spenningen er ikke stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer