Litt for mye homsesex

Scenene i «Aleksander den store» ble for heftige.

(Dagbladet.no): Åpningsdatoen for Oliver Stone-filmen «Alexander» har blitt utsatt fra 5. til 24. november. Årsaken skal ifølge MSNBC være at sjefene i Stones filmselskap, Warner Brothers, ønsker å klippe vekk en del av filmens homoseksuelle scener.

- Aleksander var uten tvil biseksuell, og Oliver Stone ønsket å portrettere dette, sier en kilde i selskapet til MSNBC.

Ifølge kilden har filmen scener mellom Colin Farell, som spiller Aleksander, og kvinner. Men den har også noen ildfulle scener mellom Farell og Francisco Bosch. Bosch spiller Bagoas, en persisk evnukk, som mange historikere mener var Aleksanders elsker.

- Noen av «dressfolkene» i Warner tror at kinopublikummet bare ikke er klare for å se dette. Det foregår noen ganske heftige diskusjoner rundt det, sier kilden.

En talskvinne for Warner avviser at det skal være noen kontrovers i filmselskapet og ønsker ikke å kommentere påstandene nærmere.

  • Aleksander den store (356 - 323 f.Kr.) var konge av Makedonia. Han ledet et felttog mot Perserriket i perioden 334-323 f.Kr. og skapte et hellensk verdensrike. Han erobret blant annet Egypt og grunnla byen Alexandria.

    Filmen om Aleksander den store skulle ettter planen ha norgespremiere 19. november. Denne kan bli utsatt.

BLE FOR HETT: </B>Oliver Stones film om Aleksander den store blir forsinket, etter sigende fordi den etter Warner-sjefenes mening hadde litt for heftige homoseksuelle scener. Her er Aleksander, spilt av Colin Farell.