Litt for tidlig for Truls

Møtte velkjente festivalutfordringer på Hove.

PÅ LYSE DAGEN:En mørk sommerhimmel hadde tatt Truls Heggeros Hove-solodebut til et nytt nivå. Foto: Hildegunn Larsen
PÅ LYSE DAGEN:En mørk sommerhimmel hadde tatt Truls Heggeros Hove-solodebut til et nytt nivå. Foto: Hildegunn LarsenVis mer

HOVE: Med en fullstappet OFWGKTA-konsert i Teltet bare få hundre meter unna, og en tidlig konsertstart på Hoves massive hovedscene, var det ingen enkel oppgave Truls Heggero gikk til. Men til tross for spinkelt oppmøte i konsertens første minutter, dro stemningen seg opp da publikum til slutt fant veien til gressletta for å se ham med bandet, Something Sally.

Sammen utgjør de en helproff pakke, og som fast bakrekke for Karpe Diem ligger alt til rette for at sistnevnte klarer å videreføre produksjonene til Eriksen/Lie Skåre. Truls sin ofte pompøse musikk gjør seg svært godt på en scene av dette omfanget, og man kan bare spekulere i hvor magisk opplevelsen kunne ha blitt med en mørkere sommerhimmel som ekstra stemningsskaper.

Konsertens første store opptur kommer med «Helseguru», gjestet av overraskelsesmomentet Chirag Patel, som selvfølgelig sørger for å fylle opp de første radene med ekstra ungpiker før «Out of Yourself» markerer konsertens obligatoriske live-høydepunkt.

Men til tross for en både godkjent og modig cover av Chris Isaaks «Wicked Game», blir det likevel litt for rolig og stemningsfullt såpass tidlig på Hove-kvelden før Truls avslutter med andresingelen, «The Next», og dropper det mulige ekstranummeret som garantert hadde kommet hvis konserten hadde blitt lagt senere på kvelden.