Litt imponerende og veldig slitsomt

Vijay Iyer har altfor mye på hjertet.

MOLDE (Dagbladet.no): Vijay Iyer (35) er indisk, født og oppvokst i USA og har i løpet av de siste åra gjort seg stadig mer bemerket som en fremadstormende jazzpianist i New York.

En av hans musikalske partnere, altsaksofonisten Rudresh Mahanthappa, har liknende bakgrunn, og seint onsdag kveld spilte duoen på Moldejazz’ intimscene, Forum.

Det meste av repertoaret var hentet fra plata «Raw Materials», men det vi fikk høre, var særdeles lite rått, derimot behandlet og raffinert av teknikk i superklassen. Iyer viste et klassisk, distinkt anslag i alle tempi, og Mahanthappa hadde en av de rundeste og fyldigste altsakstoner denne anmelder har hørt.

Men det hjalp bare delvis, originalkomposisjonene viste seg å låte svært likt, og var dertil så tonetette at de lengre linjene forsvant i den rapsodiske utfoldelsen opp, ned og på tvers av skalaene.

Om det nå var improvisert eller notert og omhyggelig innøvd musikk som ble spilt, er av mindre betydning, det hele ble en litt imponerende og veldig slitsom konsert.

SLITSOMT: Vijay Iyer (piano) og Rudresh Mahanthappa (altsaks) – teknisk briljante, men med altfor mye på hjertet. Foto: LARS EIVIND BONES
SLITSOMT: Vijay Iyer (piano) og Rudresh Mahanthappa (altsaks) – teknisk briljante, men med altfor mye på hjertet. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer