Litt kunstner og litt underholder

Det er naivt å tro at landets største aviser ville gjort helsides oppslag på artist, der kun musikk og kunstnerisk analyse var saken.

- Artistene blir intervjuet i Dagbladet og VG fordi de er pop-rock musikere med publikumsappell, ikke kunstnere, sier Knut Schreiner                 Foto: Magnus Stivi
- Artistene blir intervjuet i Dagbladet og VG fordi de er pop-rock musikere med publikumsappell, ikke kunstnere, sier Knut Schreiner Foto: Magnus Stivi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har stor sans for Audun Molde. Hans «WOW! Populærmusikkens historie» synes jeg er noe av det beste som er skrevet om temaet her til lands. Liker å bare plukke den opp og bla og lese om hva som helst.

Han leverer noen av de skarpeste musikkronikkene på steder som Ballade, og er fast tilstede på alle bransje- og kulturpolitikk arrangement, alltid på twitter, med et godt spørsmål i ermet.  Uansett, denne gangen er jeg ikke helt med på notene: Artister må slutte å være personlige i media, og få være kunstnere i stedet. Men for de fleste handler pop-rock musikk om universelle følelser. Man hører noe i musikken som bekrefter hvordan man føler seg selv.

Musikk springer som regel ut i fra en inspirasjon. Det var noe som fikk deg til å lage denne fantastiske musikken i utgangspunktet. For vanlige folk er det selvsagt interessant å høre om dette «noe» - særlig hvis det er et personlig forhold, fordi man gjerne vil tro at den som synger det, virkelig føler, mener og tror på det; ja, rett og slett, har levd det hen synger.  

Mainstream media handler dessuten om gode historier/narrativ. Disse artistene blir intervjuet i Dagbladet og VG fordi de er pop-rock musikere med publikumsappell, ikke kunstnere. Det er naivt å tro at landets største aviser ville gjort helsides oppslag på artist, der kun musikk og kunstnerisk analyse var saken. Til det har man spesialpresse.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer