Litt larm i Bergen også!

I musikalsk etterpåklokskap er de mest lovende bandene fra By:Larm i Tromsø hentet til Bergen. I kveld kan du høre Sister Sonny, Cato Salsa Experience, Tremolo Wankers og Lano Places.

Med klare filmatiske referanser arrangerer et knippe utesteder i Bergen «2001-en bandodyssè». Fredag og lørdag denne helgen arrangerer Hulen, Garage, Verftet, Agora og Kvarteret, i samarbeid med BRAK, nachspiel etter årets By:Larm i Tromsø for noen uker siden.

Sister Sonny ble dannet i Bergen allerede i 1994, og mikser mange sjangre som melankolsk rock, disko og synthpop. De sammenlignes gjerne med band som Tortoise, Mogwai, Sonic Youth, Cocteau Twins og Motorpsycho. Gruppa vant årets Alarm-pris for beste popalbum med deres tredje plate «While Others Dance, Sister Sonny». Fjorårets plate var også nominert til Spellemannspris i kategorien Rock. Og den ferske EPen «Duperbeach» inneholder blant annet låta «Happy Al», som spilles titt og ofte på radio om dagen.

Lano Places har heller ikke reist langt for kvelden. Det Bergensbaserte bandet av medisinere(!) satser på vakker pop, og kommer snart med album de også.

Cato Salsa Experience spilte i Bergen i fjor, og har slått an med sin musikalske reise til det psykedeliske 60-tallet og tilbake igjen. Platen «A Good Tip For A Good Time» fikk terningkast fem av Anders Grønneberg i Dagbladet, med kommentaren «Brusprodusenter selger energi på boks. Cato Salsa Experience gjør det på cd og vinyl».

Trondheimsbandet Tremolo Wankers Vant Zoom 2001-delen i Trondheim. Og selvfølgelig er det rock det er snakk om.

Du kan lese mer om arrangementet på hjemmesidene til Hulen. Eller om Sister Sonny og Cato Salsa Experience på deres hjemmesider.