Dick Dale, surfgitarens mester, er død:

Litt mer romklang i himmelens monitor

Dale var et forbilde for mange, både Beach Boys og Hendrix.

TØFFE DICK: ick Dale i 2007 da han spilte i New York på B.B. Kings Blues Club. Sjekk måten han holder gitaren på. Tøft. Han ga oss surfpop og vi kan bare takke. Foto: NTB Scanpix.
TØFFE DICK: ick Dale i 2007 da han spilte i New York på B.B. Kings Blues Club. Sjekk måten han holder gitaren på. Tøft. Han ga oss surfpop og vi kan bare takke. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hei, gamle venner og ukjente surrehoder, denne saken blir nedtegnet stakkato (staccato). Mer enn vanlig faktisk.

Skrives også med romklang.

Med en finger.

Med en streng før vi stikker til San Diego og videre oppover mot en sliten strandvilla langs Highway 1. Må kjenne lukten av saltvann, sove ute med stjernene og drikke brennevin fra Mexico, mens vi lytter til Dick Dales klassiker, «Miserlou». Denne kanonlåta som satte nydelig åpningstakt og ulmende tone, tidskoloritt og standarden i Quentin Tarantino's episke film fra 1994, «Pulp Fiction».

Hei, gamle musikalske kosmonauter, la oss spelle litt surf gitarpop sammen med Dick Dale som nylig døde i en alder av 81. Han som var døpt Richard Monsour. Med far fra Libanon, mor fra Polen. Han som først lærte seg å spille ukulele for å spille gamle countrylåter. Han som sammen med familien flyttet fra Boston til sør i solfylte California der han også lærte seg å surfe og å spille gitar.

Han som hørte på storbandmusikk, og hvis første musikalske forbilde var den eksemplariske, entusiastiske og eksentriske jazztrommeslageren, Gene Krupa (1909- 1973). Trommesolo i himmelen for ham og Dale nå, nei forresten. De bor et helt annet sted der vi kan høre lyden av Dales staccato gitar, også sammen med The Deltones.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer