Litt om min far

«The Judge» kjører i klisjégrøfta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Mange sønner har et anspent forhold til fedrene sine, der en svakt knurrende konfikt ligger under den på overflaten høflige samtalen. Slike vanlige livsskurringer blir slitesterke temaer for spillefilmer og bøker.

«The Judge» er en oppriktig, men også forglemmelig utforsking av tematikken; et hjertebarn produsert av hovedrolleinnehaver Robert Downey jr., og hans produsentkone Susan.

Advokaten Hank (Downey jr.) har flyttet til storbyen og jobbet hardt nok og mye nok til å kjøre fin bil og bli forlatt av kona. Når moren dør, må han reise hjem til hjemstedet i Indiana og møte igjen sin dominerende far (Robert Duvall), dommer og lokal samfunnstøtte, og sine to brødre.

Far blir anklaget for å ha kjørt på en nemesis med vilje, sønnen er den best egnede til å forsvare ham, og gamle konflikter graves opp og slenges oppå de nye.

Ennå sårbar Konstellasjonen som stilles opp, er lovende. «The Judge» ser på hva som skjer i en familie når den som har holdt den sammen og sikret freden, moren, blir borte.

Den spør om forsoning er mulig mellom en sønn som tviler på farens kjærlighet, og en far som mener han viser følelser ved å være til stede og stille krav. Barnet har blitt sterkere enn den avfeldige forelderen, men er fremdeles sårbart for avvisning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer