GOD TUR OG GOD JUL OG GODT ÅR: Det skjedde i de dager da vi dro på tur. God tur. God jul. Godt år. Ta vare på varmen og husk småfuglene. Foto: Tom Stalsberg
GOD TUR OG GOD JUL OG GODT ÅR: Det skjedde i de dager da vi dro på tur. God tur. God jul. Godt år. Ta vare på varmen og husk småfuglene. Foto: Tom StalsbergVis mer

Det skjedd i de dager derpå:

Litt om Skei Grande, Northug, den gale hunden fra Baskerville og det tunge teppet av sorg som legger seg over oss

Førjuleevangeliet kan leses både høyt, lavt og eventuelt legges ut på nettet for alle trollene der ute.

Meninger

Førjuleevangeliet: Det skjedde i de dager derpå da kulturminister Skei Grande sto på taket i Grubbegata med en krans av lys på hodet og sang Lucia, og dette for Vårt Land uten å tipse Dagsavisen. Arne Strand & Mode Steinkjer måtte vike for Jesus. Igjen.

Det skjedde i de dager da verdens beste parti for sutrekopper og Statens Satser for reiseregninger, Frp, igjen er ofre i sine egne øyne, nå på grunn av et teaterstykke. Snufs. Vi tenner gubbelys og mye harme. Slemme teaterfolk. Vi trenger en ny sufflør.

Det skjedde i de hundeguttdager da Resett ble satt i en norskbygd slede og feid tilbake til Nordpolen sammen med kjæresteparet fra den dypeste brønnen av pissere. Det skjedde i de dager da vi så oss i speilet og sa din politisk korrekte jævel av en fake news media main streamer kommunistisk elsker av en islamlover og naive tosk, ass. Bli like brun som de andre der ute! Nå! Bli medlem av de dere ute på sosiale galger og medier. Bli, bli blid. Det skjedde i de dager da det må være lov å si fuck U (lavt) til både ham og ikke minst henne og vi har ikke glemt dere. Nei, det har vi ikke. På dommens dag blir dere tiltalt.

Det skjedde i de dager da vi fikk en fortjent og real kilevink fra Kongo via fredsprisvinner, doktor Denis Mukwege, høyst fortjent. Vi som lever i vår vesle boble som noen el-bil-tullinger, med rekkeviddeangst og som lar oss lure, men hva sier dere som skriver bruksanvisninger på våre liv nå da De? Tar Mukwege helt feil? Kan vi ikke lytte til ham? Skam dere og oss. Igjen og igjen.

Det skjedde i de gamle dager da Rosenborg la ut en trenersøknad på Finn.det går likar no. Det skjedde i de dager da Trump strakte hendene i været og tilsto alt (særlig). Det skjedde i de britiske days da mannen som stakk av med halen mellom beina som en feig hund fra Baskerville, Tory-Boris, fikk beskjed om at du blir aldri statsminister. Glem det.

Det skjedde i de snåle dager da julenissen selvsagt skal spørre om det er noen snille barn her? Det skjedde i de dager da vi ønsker alle venner og kjente, de med hjertet på den riktige sida, ei god førjul med ei frostrose av en akevittklem.

Det skjedde i de metaforiske dager da den lyriske maestro fra havgapet bortenfor neste fyrlykt, Kolbein Falkeid, snart runder 85 og du kan lese om det i Dagbladet onsdag – forfatternes avis fortsatt.

Det skjedde i de fineste dager da den amerikanske oversettelsen av Gunnhild Øyehaugs «Vente, blinke» (Wait, Blink, oversatt av Kari Dickson) er på tidsskriftet World Literature Todays liste over 75 Notable Translations of 2018. På lista ellers folk som Haruki Murakami, Dubravka Ugrešić, Alehandra Pizarnik, Yoko Tawada og Olga Tokarczuk.

Det skjedde i de dager derpå da Petter Northug la opp og vi satt igjen med gåsehud, tårer og tusen takk for nesten alt du gjorde. Det skjedde den fredagen da vi la sorgens tunge teppe over en gammel venn og kollega, fred over minnet.

Ett minutt nysnø for deg.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.