- Litt som å se en håpløs kompis

Nå kommer sesong fem av Homeland. Se trailer.

(Dagbladet): Snart er det duket for sesong fem av «Homeland», og et gjensyn med CIA-agent Carrie Mathison, spilt av Claire Danes.

I den kommende sesongen har Carrie sluttet i CIA og har flyttet til Berlin. Handlingen er satt to år fram i tid fra der sesong fire sluttet, skriver TVguide

Fersk trailer En rykende fersk teasertrailer viser et gjensyn med både Carrie og Saul i amper diskusjon, et lite glimt av Peter Quinn som blir sendt til Syria og en scene der Carrie ser ut til å bli kidnappet med en sort pose over hodet. 

Til tross for at Carrie har forlatt CIA, ser det likevel ut til å bli mye action på den populære karakteren. Den 30 sekunder lange teaseren har fått navnet «Keeping America Safe».

Ifølge IMDB vil den nye sesongen komme på skjermen i løpet av oktober, men offisiell dato er ikke satt.

Prisbelønnt serie I Norge har TV 2 hatt tradisjon for å sende Homeland-episodene dagen etter de er blitt vist på amerikansk tv.

Den populære dramaserien har hatt stor suksess internasjonalt, med svært høye seertall i USA

Serien vant Golden Globe i 2012 for beste dramaserie på TV og ikke minst vant Claire Danes prisen for beste kvinnelige hovedrolle samme år. 

- Håpløs kompis - Når jeg ser en ny trailer for Homeland, så er det litt som å se en håpløs kompis. Han kompisen du er veldig glad i, men som alltid driter seg litt ut, sier tv-ekspert og blogger på film- og tv-nettstedet OP-5TV, Asbjørn Slettemark. 

- Det er en serie med store ambisjoner, men som det er lett å finne feil ved. De legger ut på noen sidespor, som ikke alltid funker, men samtidig er det mye bra der. Jeg har alltid tro på at det blir underholdende, selv om de nok aldri kan måle seg med den første sesongen, sier han. 

Han trekker fram Peter Quinn som en målrettet karakter det blir spennende å se mer av i sesong fem, og spesielt hva han skal i Syria. Han synes også det er spennende at scenen er lagt til Berlin, som er en klassisk spionby.