Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Litt synd på deLillos-gutta

SANDEFJORD (Dagbladet): Et billig poeng kanskje, men det er litt synd på deLillos. For ingen av dem kan egentlig synge, hvor mye de enn prøver. Altså er det meste ved det gamle når deLillos nå legger ut på veien igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

tern3.gif

deLillos
Verdensteateret, Sandefjord
Turnéstart
Publikum ca 280 ( nesten fullt)

Det er interessant at man kan synge så uvørent og likevel slippe unna med det. Det skyldes først og fremst at deLillos er så mye mer. Og på plate låter det jo slett ikke verst. På scenen, derimot, blir det noen ganger så ille at du synes litt synd på både Lars (Lillo-Stenberg) og Lars (Fredrik Beckstrøm). Det føles akkurat like vondt som når en du kjenner opptrer første gang og ikke får helt det til. Det blir litt «stakkars han», liksom.

Del av sjarmen

På den annen side er og blir dette en del av sjarmen til denne gruppa, som har spilt Frogner-pop (ja, jeg veit de hater det uttrykket...) og rock med underfundige og til dels meget gode tekster på morsmålet siden begynnelsen av 80-tallet.

Det var ikke mange av «barndomssyndene» som ble hentet fram i går kveld. Det gikk så langt at en publikummer skreik oppgitt: «Ta en vi har hørt før!». Han fikk i hvert fall «En smak av honning» og dessuten «Min beibi dro avsted» som ekstranummer - i tillegg til noen få andre retroglimt.

For i hovedsak presenterte deLillos stoff fra den nye plata, som altså har fått den utfordrende tittelen «Stakkars» - og som dessverre ikke har like mange bra låter som mange av de foregående åtte platene.

Og en effektiv åpning må vi si det ble. Lars Lillo-Stenberg titter fram over et banner med påskriften «STAKKARS» og synger de første strofene av åpningskuttet «Borte bra» - før bandet kommer inn.

Og det var effektene. Resten dreier seg om tett, men uvøren rock'n'roll.

Og deLillos er et bra rock'n'roll-band med fem medlemmer (svensken Olle Nyberg gjester på tangenter) som er sånn litt kledelig keitete i både framferd og utseende. Litt nerdete, på en måte.

Happening

Derfor blir en deLillos-konsert også en form for happening, med gode musikere som har det sånn passe ok på scenen. Og som ikke synger så veldig vakkert.

Sånn vil mange at det skal være, og da er det bare for dem å sjekke ut turnélista. 23 konserter står for tur.

ØYVIND RØNNING

Hele Norges coronakart