Litt tamt om fri sex

Overeksponert og lite dristig erotisk-filosofisk debut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Edy Poppy er tredje vinner av kjærlighetsromankonkurransen som ble utlyst av Gyldendal forlag i fjor. Problemet med denne type konkurranser er at debutantene har en tendens til å bli overeksponert.

De må derfor tåle en litt røffere behandling av kritikerne, i dette tilfellet også fordi forlaget i sin salgsiver har valgt å kjøre fram boka som «tidvis obskøn».

Kjedelig

Forfatteren selv leker med en rekke selvbiografiske paralleller, samtidig som hun har latt seg avbilde naken på coveret. Derfor er det så overraskende at innholdet i boka er så vidt lite dristig og «pirrende». Snarere er romanen nesten litt kjedelig og tam der den sentrerer rundt hovedpersonens evige følelsesliv.

Forfatteren som skjuler seg bak kunstnernavnet Edy Poppy er født i Bø, men har bodd lenge i Frankrike. Og det merkes. Det er noe veldig fransk over tematikken. Det handler om et trekantdrama i London, der et ungt ektepar elsker hverandre, men likevel vil være såkalt frie (som Sartre og Beauvoir). De utfordrer hverandre til utroskap, og lider seg gjennom at hans elskerinne sover i midten av ektesenga. Mens hun reiser til Amsterdam og har seg med sin elsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer