LEDER

Litt tran, Søreide?

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide kritiserer Dagbladets tabloide tilnærming i serien om Nigeria-båtene. Det er et merkelig fokus. Dagbladet har gjennom en rekke artikler avslørt hvordan Forsvaret har solgt minst ti tidligere marinefartøy til paramilitære sikkerhetsselskaper i Vest-Afrika. Seks av skipene er påsatt nye kanoner og maskingevær og tilhører nå den tidligere geriljalederen Government «Tompolo» Ekpemupolo og hans private kystvaktflåte. Denne mannen har vært ansett som så farlig og så mektig at den nigerianske regjeringen på et tidspunkt bestemte seg for å kjøpe ham opp. I dag driver han piratjakt og skatteoppkreving for myndighetene, utenfor kysten av Nigeria.

Les Ine Eriksen Søreides innlegg her: - For mye tran, Dagbladet?

Les Dagbladets dekning av saken her.

Det at Norge har utstyrt denne personen med en krigstilpasset våpenbase, er et faktum som knapt kan overtabloidiseres. Dette kunne like gjerne ha vært Boko Haram.Noen av skipene ble solgt via et britisk stråselskap. En av båtene ble solgt via en sørafrikansk våpenhandler. Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet hadde null kontroll. De lot det skje, til tross for at de ble advart av det norske og det britiske Tollvesenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer