Anmeldelse: «Stjernekamp» på NRK 1

Litt vondt å høre på

Vi anmeldte countrykvelden i «Stjernekamp» låt for låt.

SLEIT MED STEMMEN: Jorun Stiansen hadde stemmeproblemer under countrykvelden i «Stjernekamp», men ble reddet av tv-seerne. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK
SLEIT MED STEMMEN: Jorun Stiansen hadde stemmeproblemer under countrykvelden i «Stjernekamp», men ble reddet av tv-seerne. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Halvveis ut i årets «Stjernekamp» skulle de sju gjenværende deltakerne bryne seg på country, en sjanger som blir omtalt som «tre akkorder og sannheten». Det handler mye om følelser, og det handler om lengsel og svik, kjærlighet og utroskap - og hverdagslivet til «folk flest». Sjangeren kan romme mye, og kvelden spenner stilmessig ganske vidt, fra det som kalles honky tonk til countrypop, «festcountry» og en mer rocka utgave. I dommerpanelet satt Kurt Nilsen og Hanne Sørvaag i tillegg til Mona B. Riise. Litt overraskende var det Anna-Lisa Kumoji som måtte forlate konkurransen i kveld.

Vi anmeldte som vanlig låtene fortløpende.

Carina Dahl: «Redneck Woman» - Gretchen Wilson

«Det er kult å være harry», sier Carina. Et godt utgangspunkt for en artist som kan gå rett inn i Spellemannprisens nye festmusikk-kategori.

Hun har valgt debutsingelen til ei råbarsk amerikansk dame som kalte debutalbumet sitt «Here For The Party». Og fest blir det. Carina er litt stivere enn resten av danserne, men det er jo en låt som passer en selvutnevnt redneck fra Trondheim. Teknisk blir det også litt stivt. Hun er litt for opptatt av å synge riktig, og glemmer litt å slippe seg løs. Det er jo tross alt låvedans i kveld! Sangteknisk er det lite å utsette. Hee haw!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.