Anmeldelse: Ida Tufte Michelsen, Alma Freng og solfangerne

Litterær gave til barn og unge

Ida Tufte Michelsen debuterer med en fantasybok som tåler mange oppfølgere.

FANTASYFULLTREFFER: Ida Tufte Michelsen (f. 1987) er journalist og produsent, og er nå ute med sin første barnebok. Foto: ASCHEHOUG / ELINE KJØL BERG
FANTASYFULLTREFFER: Ida Tufte Michelsen (f. 1987) er journalist og produsent, og er nå ute med sin første barnebok. Foto: ASCHEHOUG / ELINE KJØL BERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alma er lei. Nok en gang er hun, faren og hunden Børre på flyttefot. Denne gang til den idylliske lille øya Evelsøy, der de flytter inn i et hyggelig, gammelt hus. Alma klarer ikke å glede seg, for hun vet at om kort tid må de flytte igjen. Venner får hun dessuten aldri. Hun er altfor sjenert – og den snille, men underlige og strenge faren, prøver på mystisk vis å isolere dem. Han finner alltid noe galt med stedene der de bor, og om noen skulle ta kontakt med dem, insisterer han på at de må flytte så raskt de kan.

På samme tid, i nabohuset, flytter en annen beboer inn. En høy, slank og elegant eldre kvinne, med sorte dressbukser og hvit skjorte. Hun har kun med seg en lenestol, et klappbord og tre bøker. Og hun bosetter seg på taket – der hun setter seg til i lenestolen og stirrer mot Almas soveromsvindu.

Dette er den lett creepy åpningen på debutboka til Ida Tufte Michelsen. Og mer creepy skal det bli. Alma begynner på skolen, der hun som vanlig blir gjort narr av, og deretter oversett. Hun har hele tiden følelsen av at noen følger etter henne. En dag ringer det på døra. Det er kvinnen fra taket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer