Litterær gigant på sykehus

Gabriel García Márquez, Latin-Amerikas litterære superstjerne, er innlagt på sykhus i Mexico.

PÅ BURSDAGEN:  Gabriel Garcia Marquez hilser journalister og naboer på 87-årsbursdagen sin utenfor huset sitt i Mexico City i mars. Han omtales som «en åttiårig titan» i latinamerikansk litteratur. Nå er han innlagt på sykehus. Foto: REUTERS/Edgard Garrido
PÅ BURSDAGEN: Gabriel Garcia Marquez hilser journalister og naboer på 87-årsbursdagen sin utenfor huset sitt i Mexico City i mars. Han omtales som «en åttiårig titan» i latinamerikansk litteratur. Nå er han innlagt på sykehus. Foto: REUTERS/Edgard Garrido Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gabriel García Márquez regnes som den viktigste samtidsforfatteren i Latin-Amerika, og har også litterær superstjernestatus i USA og i Europa. 

Den 87 år gamle forfatteren ble innlagt på sykehus i Mexico tidligere denne uka, ifølge helseministeren i  Mexico, skriver CNN.

Infeksjon i lungene Nobelprisvinneren i litteratur, kjent som «Gabo», skal ha en infeksjon i lungene og en urinveisinfeksjon. Han var dessuten dehydrert, har helseministeren forklart.

- Jeg ønsker ham en rask restitusjon, skriver den meksikanske presidenten Enrique Peña på Twitter.

Hundre års ensomhet García Márquez ble født nord i Colombia i byen Aracataca, som også er inspirasjonskilden til den fiktive byen Macondo i hans store roman fra 1967, «Hundre års ensomhet».

Romanen er en fantastisk saga over slekten Buendía, fra grunnleggelsen til tilintetgjørelsen av landsbyen Macondo. Boka tilhører en sjanger som kalles «magisk realisme», med sin blanding av detaljrealisme og fantastiske elementer.

Andre berømte romaner er «Beretningen om et varslet mord»  fra 1981, og «Kjærlighet i koleraens tid»  fra 1985.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer