Litterær jakt på 2000-identitet

Jakten på vår identitet inn i det nye årtusenet er temaet på litteraturfestivalen Kapittel 99 som starter i Stavanger tirsdag.

Kapittel-festivalene i Stavanger har etter fem år fått høy status langt utover landegrensen.

- Identitet går som en rød tråd gjennom festivalen, sier festivalsjef Helge Lunde.

Norske forfattere, kvinnelige forfattere og forfattere fra forskjellige kulturer skal granske seg selv og samtiden gjennom diskusjoner, musikk og opplesninger. De første dagene vil forfatterrollen i Norge være i fokus. Utover i festivaluken blir programmet mer flerkulturelt.

Suksess

- Vi vil fokusere på hvilke muligheter som finnes, mer enn konfliktene, understreker Lunde.

Den femte Kapittel-festivalen starter i Stavanger tirsdag. Rundt 60 diktere og forfattere skal delta i et variert program i løpet av uken. Festivalen skal favne om både de svært interesserte og de som bare er litt nysgjerrige.

Festivalsjefen mener han har hatt en lett jobb med å hente inn kjente forfattere og artister til festivalen. Litteraturfestivalen har i løpet av kort tid blitt både kjent og

Kjente navn

Av kjente forfattere som deltar på festivalen kan nevnes Erlend Loe, Hanif Kureishi, Åke Edwardson og Karsten Alnæs. Erik Bye, Lynni Treekrem, Ketil Bjørnstad og Juni Dahr skal også sørge for et nyttårsvorspiel.

Kapittel 95 åpnet med asyl for forfulgte forfattere, noe som har blitt fulgt opp hvert år. I år forlenges oppholdet for Mansur Rajih fra Jemen med ett år.

(NTB)