Litteraturbløff fra Frp

Gunn Karin Gjul mener Ib Thomsen slår inn åpne dører.

SVARER THOMSEN: Gunn Karin Gjul (Ap) svarer på et debattinnlegg fra Ib Thomsen (Frp), og mener det gjenstår å se om han mener det han sier, eller om det er en litteraturbløff fra Frp.  
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SVARER THOMSEN: Gunn Karin Gjul (Ap) svarer på et debattinnlegg fra Ib Thomsen (Frp), og mener det gjenstår å se om han mener det han sier, eller om det er en litteraturbløff fra Frp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEBATTINNLEGG: Fremskrittspartiets Ib Thomsen slår inn åpne dører når han i Dagbladet 22. februar kritiserer regjeringen for manglende initiativ til å se på eierskapet i bokbransjen.

Thomsen må ha fulgt dårlig med i avisspaltene i det siste, siden han ikke har fått med seg at jeg vil regulere eierskapet i bokbransjen, samt erstatte bokavtalen med en boklov, som vil hindre priskonkurranse på bøker uavhengig av politikernes vurderinger.

Noe liknende initiativ på litteraturens vegne har jeg imidlertid aldri registrert fra Thomsen selv.

Regjeringen vil gi folk et bredt tilbud av litteratur, ta vare på det norske språket, gi forfattere forutsigbare inntekter og hindre at de store forlagene blir for mektige på bekostning av de små. Nettopp derfor mener jeg det vil være klokt både å regulere eierskapet i bokbransjen og å innføre en boklov. Frp's påstand om at regjeringen vil undergrave norsk språk og norske forfattere framstår i lys av dette som komplett uforståelig.

Det er gledelig at Frp er for en boklov som vil hindre priskrig på bøker. Det har de nemlig ikke vært før. Men skal Frp få troverdighet i litteraturpolitikken må de også være for ordninger som får litteraturen ut i landets biblioteker, nemlig innkjøpsordningen. Det er partiet ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer