Litteraturens relevans

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«MELLOMROMANEN»: Pussig hvordan litteraturdebatten styres av forfattere som snart skal utgi ny roman. Jonny Halberg er sist ut med en bredside mot mellomlitteraturen og et forsvar for underteksten. Siden jeg selv nettopp har utgitt en utrolig viktig roman som er dypt alvorlig, velskrevet og full av undertekst, melder jeg meg inn i klubben.

Uten å si noe stygt om de forfatterne Halberg kritiserer, har jeg sympati med frustrasjonen over den manglende kritiske sansen i sentrale ledd i bokNorge. Problemet gjelder ikke bare kritikken, men like mye lanseringsjournalistikken, som også er preget av diltementalitet: Dagbladet, VG, Aftenposten og et par av kulturprogrammene i NRK P2 har i samme uke store oppslag med den samme forfatteren som sier det samme i hvert intervju, og dette samme er ofte ikke spesielt oppsiktsvekkende. Dette gjentar seg uke etter uke. For hver forfatter som vies massiv oppmerksomhet finnes det 15 som aldri blir spurt om noe. Flere av dem er like gode eller bedre enn dem pressen svermer for. Mange kulturjournalister er hjertens enige i denne påstanden, men kanskje ikke at pressen dermed forsømmer sin informasjonsplikt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer