Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Litteraturhuset overtatt av de utenomjordiske?

Vet Fritt Ord og Den norske Forfatterforening hvilke underlige tildragelser som utspiller seg i Oslos fremste kulturhus?

FOREDRAR OM UFOER OG ILLUMINATI: «Etter foredraget kikket jeg litt nøyere gjennom Litteraturhusets program for januar-mars. Det viser seg å være pussig lesning», skriver forfatter Michael Konupek. 

Foto: Agnete Brun
FOREDRAR OM UFOER OG ILLUMINATI: «Etter foredraget kikket jeg litt nøyere gjennom Litteraturhusets program for januar-mars. Det viser seg å være pussig lesning», skriver forfatter Michael Konupek. Foto: Agnete Brun Vis mer
Debattinnlegg
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålet om hvorvidt det finnes intelligent liv andre steder i universet har alltid opptatt meg. Derfor bega jeg meg lørdag den 11. januar til Litteraturhuset, hvor det skulle presenteres «bevis for at jorden har vært besøkt av utenomjordiske i nyere tid». Det tok ikke mange minutter før det ble åpenbart at dette var en ukritisk gjennomkjøring av fortellingen som begynner i Roswell i 1952, den om UFO-havariet og den påfølgende hemmeligholdelsen.

Under de muntre blikkene til Norges samlede forfatterelite, slik den er genialt portrettert på veggen i Kverneland-rommet, kom det fram oppsiktsvekkende forskningsfunn: På de amerikanske flybasene Area 51 og S4 oppbevares vrak av minst fire UFO-er og fire levende utenomjordinger som holdes fanget for at USA skal få tilgang til deres eksepsjonelle teknologiske kunnskaper. Eksempelvis brakte de med seg et skrin som kunne produsere ubegrensede mengder energi (dessverre tapt under Endeavour-ulykken) samt en krystallkule som kunne vise hele jordklodens historie i minste detalj. En av disse utenomjordingene ble etter hvert lei seg fordi han savnet sin sønn, og fikk anledning til å reise tilbake hjem, 37 lysår borte, ved hjelp av et «ormehull» som visstnok skal befinne seg under en av de egyptiske pyramidene.

Etter foredraget kikket jeg litt nøyere gjennom Litteraturhusets program for januar-mars. Det viser seg å være pussig lesning. Tilbudet omfatter blant annet «Eksempler på skjulte maktstrukturer og hemmelige selskaper», «Videoklipp og annen informasjon om maktforumet ‘Bilderberg'», foredrag om Martinus' åndsvitenskap, som gir en forklaring på organismenes utskifting gjennom reinkarnasjonene, slik at «vi får et nytt syn på blant annet religion, kultur og vitenskap. Kost og seksualitet omtales også.» Den 7. mars kan vi få brakt på det rene om Hitler overlevde krigen, med «oppsiktsvekkende bevismateriale der ubåtflukt til den sørlige halvkule, Argentina, Antarktis og Neu Schwabenland utgjør viktige elementer.» Og da har vi ikke nevnt innføringen om «Illuminati» 16. mars, og to foredrag bygd på «ny innsikt i verket ‘In the Light of Truth - the Grail Message', arrangert av Stiftung Gralsbotschaft.»

Foredraget om de utenomjordiske gjentas 29. mars. Jeg lurer på om Fritt Ord og Den norske Forfatterforening er klare over hvilke underlige tildragelser som utspiller seg i Oslos fremste kulturhus?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!