Little Boots, bare en hype?

Absolutt ikke.

LITTLE BOOTS: FIkk folk til å danse særdeles utagerende på Hovefestivalen. Foto: Lars Eivind Bones
LITTLE BOOTS: FIkk folk til å danse særdeles utagerende på Hovefestivalen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

|||
TROMØYA (Dagbladet): Så stod vi der, da. Vi hypesensitive som forelsker oss hodestups hver gang vi ser en kul person framføre en kul popsang på en blogg.

Best på plate?
Vi er like ubehjelpelige og irrasjonelle som damene som innleder forhold med psyko drapsmenn de ser på TV. All fornuft tilsier at forholdet vårt ikke vil vare, at kjærlighetsobjektet vårt er best via brev og plate, men når vi får sjansen til å oppleve dem live griper vi den med begge hender, vel vitende om at det mest sannsynlig vil gå galt.

Dårlige odds
Å, hvor mange ganger har vi ikke stått igjen med tårer i øynene og knuste drømmer? Annie på Øyafestivalen, Uffie på Blå. Hva slags undergangsvilje er det egentlig vi bærer på, når vi igjen oppsøker folk som den 25-årige netthypete Little Boots?

Radiovennlig
Hun er jo for god til å være sann. Radiovennlig med sangen"New In Town", hipster nok til å covre Kid Cudi og avbildes med sløvt blikk i trusa og musikalsk-historisk korrekt venner med Human League-Phil Oakey.

Glitter og stas
Da hun inntok scenen iført en underskjønn paljettkjole, begynte varselslampene våre å blinke. Glitter ja, ofte brukt til å dekke over slitne popstjerner, dårlige stemmer og slett låtmateriale.

Energisk
Men nei, med den energien Little Boots hadde i går ville hun fjetret publikum også i en striesekk. Med autoritet beveget hun seg rundt på scenen, og ved hjelp av en ivrig trommis og god lyd ga hun inntrykk av at sangene "Remedy", "Earthquake" og ikke minst "Mathematics" allerede var verdenshits og hun ute på Greatest Hits Tour.

God sang
Selv om man kanskje burde ta det for gitt, var det også deilig å se at hun ikke unngikk vanskelige partier i sangene, men gjorde jobben også som sangerinne.

Endelig!
Det er på grunn av slikt vi gang på gang vi forelsker oss i usannsynlig vakre prosjekter. Det er på grunn av konserter som gårsdagens at vi aldri lærer, for innerst inne vet vi at en gang, en gang må det klaffe. Det gjorde det i går.