BLIR IKKE MER «LILYHAMMER»: - Netflix har gått videre og foreløpig er det ikke noe penger på bordet, men hey! Skulle det komme noen interessenter så er jeg med med en gang, jeg, sier «Little Steven» og ler.
 Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLIR IKKE MER «LILYHAMMER»: - Netflix har gått videre og foreløpig er det ikke noe penger på bordet, men hey! Skulle det komme noen interessenter så er jeg med med en gang, jeg, sier «Little Steven» og ler. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

«Little Steven» begraver «Lilyhammer» sesong fire

- Jeg er redd det er over nå.

(Dagbladet): Steven Van Zandt ble først kjent som gitarist i Bruce Springsteens «E Street Band». De siste åra har han hatt suksess som skuespiller i tv-seriene «Sopranos» og deretter norske «Lilyhammer» - en braksuksess både hjemme i Norge og i resten av verden.

- Blir ikke mer «Lilyhammer»

Mange hadde ønsket seg en fjerde sesong, men den kan de se lenge etter, ifølge Van Zandt, som er vel så kjent under kallenavnet «Little Steven».

- Jeg elsker «Lilyhammer» og alle folkene jeg har fått jobbet med, men jeg er redd det er over nå, forteller Van Zandt til Dagbladet da vi møter ham på hotellet The Thief i Oslo torsdag.

- Netflix har gått videre og foreløpig er det ikke noe penger på bordet, men hey! Skulle det komme noen interessenter, så er jeg med med en gang, jeg, sier «Little Steven» og ler.

Van Zandt ser tilbake på den fine tida han har hatt med denne tv-produksjonen. Skuespilleren og musikeren får ikke gitt nok ros til alle sine norske kolleger, som har bidratt til suksessen «Lilyhammer».

At han vil lage mer tv er han heller ikke i tvil om.

- Når jeg er ferdig med turneen og er tilbake i USA i høst, så vet jeg at jeg har lyst til å lage mer tv, spille i tv-serie, sier han og legger til:

- Jeg snakket med Marian (Saastad Ottesen, red.anm.) som spiller kjæresten min i «Lilyhammer», og hun fortalte at det kommer en ny «Viking»-komiserie i Norge. Kanskje jeg må melde meg inn og spille indianeren de møter når de ankommer Amerika, sier Van Zandt og ler.

Terningkast fem

I forrige sesong hadde Bruce Springsteen en gjesterolle i «Lilyhammer». Onsdag stod de to rockerne side om side på Ullevaal Stadion og spilte for 30 000 nordmenn til terningkast fem fra Dagbladets anmelder.

Van Zandt var veldig fornøyd med konserten.

- Dere tror meg kanskje ikke, men jeg har et nært forhold til Norge, så det å få spille her igjen og igjen er fantastisk, sier Van Zandt og fortsetter:

- Det var visst ingen ledige lokaler når vi hadde planer om å spille her i juli, så at vi får spille i Frognerparken i stedet for synes jeg er skikkelig kult.

At «Little Steven» er glad i Norge gir han gjerne uttrykk for. Spesielt etter innspillingen av «Lilyhammer» lærte Van Zandt ett og annet om det lille landet i nord:

- Jeg har turnert og vært i mange forskjellige land, men det å bo en plass og jobbe der, det blir helt spesielt. Og det er akkurat den opplevelsen jeg har etter «Lilyhammer».

- Det var en utfordring å forstå kulturen og jeg synes både nordmenn og Norge i seg selv er et fascinerende land. Et land med respekt for seg selv, og det liker jeg, sier Van Zandt.

Selv skal «Little Steven» være mye i Norge i tida framover. Ikke bare skal han fullføre Bruce Springsteens «The River Tour», han åpner nemlig blues-skole på Notodden på sensommeren.

Dropper Tony Bennet

«Notodden Blues Festivals Bandseminar» har blitt arrangert hver sommer siden 1989 og da «Little Steven» besøkte festivalen i 2015 ble han så imponert over opplegget at han ville være med å utvikle det videre.

- Jeg er så beæret over at jeg får være med på å heve dette prosjektet videre. Det blir en slags skole med barn i aldergruppen 13-26 år. «Little Stevens Blues School». Vi vil ikke forandre det mye, bare gjøre at prosjektet får den anerkjennelsen det fortjener, sier Van Zandt.

Selv skal han være lærer for noen klasser og skal selvfølgelig være til stede på åpningen av skolen i august:

- Jeg dropper Tony Bennets 90-års dag for å være på Notodden, det er ganske surrealistisk, ler Steven Van Zandt.