Little Steven betaler for New York-scene

Ny «Lilyhammer»-sesong i høst.

«Let me pay for it» En ekstra «Lilyhammer»-scene skal i disse dager bli spilt inn i New York. Ifølge produsent Anders Tangen finansierer skuespiller og regissør Steven Van Zandt opptakene selv. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
«Let me pay for it» En ekstra «Lilyhammer»-scene skal i disse dager bli spilt inn i New York. Ifølge produsent Anders Tangen finansierer skuespiller og regissør Steven Van Zandt opptakene selv. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I høst er det klart for den tredje sesongen av humordrama-serien «Lilyhammer» på NRK. Serien har fra første sesong i 2012 hatt rundt en million seere.

Dagbladet har tidligere skrevet at «Lilyhammer» er et spleiselag mellom norsk offentlig støtte, NRK og den amerikanske streamingtjenesten Netflix, og at produksjonen rett før jul i fjor ble tildelt tre millioner kroner.

Likevel kreves det mer om man skal få det som man ønsker. I dag skriver Dagens Næringsliv (DN) at Steven Van Zandt (63), kanksje best kjent som «Little Steven», tar penger fra egen lomme for å spille inn en ekstra scene i New York.

- Steven ville ha en ekstra scene, og var villig til å betale for den. Det var en scene han ville ha inn etter at vi hadde budsjettert New York-opptakene. Han sa «Let me pay for it», sier Anders Tangen til DN. Tangen er produsent for serien.

Van Zandt er også kjent fra tv-serien «The Sopranos» hvor han spilte rollen som Silvio Dante. I tillegg har han vært gitarist i Bruce Springsteens E Street Band i en årrekke.

- Tar kostnaden selv Tredje sesong av «Lilyhammer» skal ha et totalbudjsett på hele 120 millioner kroner, og handler fortsatt om mafiabossen Frank Tagliano, spilt av Van Zandt, som søker ly på Lillehammer.

Det er produksjonsselskapet Rubicon som produserer serien, og ekstra-scenen skal bli spilt inn i disse dager i New York.

Ifølge DN er Van Zandt regissør for den aktuelle episoden som får mer New York-tid, og tilbød seg derfor å betale kostnadene denne medfører.

- Glade Det var lenge usikkert om det ble en tredjesesong av suksesserien, men det ble bekreftet i desember i fjor.

- Vi er veldig glade for det. Det er et eventyr at vi startet som en liten, kostnadseffektiv produksjon for noen år siden med mange debutanter, og plutselig ble en verdenssuksess. Så dette er veldig gøy, sa Tone Rønning, prosjektleder i NRK, til Dagbladet da.