<strong>Fysisk krevende:</strong>.Steven van Zandt forteller til Dagbladet at å spille med Springsteen er en mental ferie. Fysisk detimot, finner han det langt mer krevende. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Fysisk krevende:.Steven van Zandt forteller til Dagbladet at å spille med Springsteen er en mental ferie. Fysisk detimot, finner han det langt mer krevende. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

«Little Steven» blir sliten av Springsteens maratonkonserter

- Jeg må komme meg i form veldig fort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): - Det har tatt oss 35 år, eller er det 40, å komme hit. Det er helt latterlig å tenke på, sier Steven «Little Steven» van Zandt.

Dagbladet møter gitaristen og skuespilleren i New York, bare timer før han setter seg på flyet mot Norge.
 
- Emosjonelt Kommende mandag står nemlig han og resten av The E Street Band sammen med Bruce Springsteen på scenen i Telenor arena utenfor Oslo. Begge konsertene er utsolgt, og de 23 000 første billettene ble revet bort på 17 minutter.

- Og jeg kommer aldri til å slutte å spille med Bruce. Vårt forhold er unikt, og jeg føler et sterkt emosjonelt bånd til det han skaper, sier van Zandt.

Han karakteriserer det å spille med Springsteen er som en mental ferie.

- En ære - Det er en enkel del av livet mitt. Ikke fysisk, men mentalt. De eneste gangene jeg setter pris på å la være å tenke er når jeg spiller med Bruce, sier han.

For helst vil han skape noe kreativt på egenhånd.

- Så lenge jeg ikke skaper noe selv ser jeg på det som bortkastet tid, men med Bruce er det annerledes. Jeg går opp på scenen og hjelper ham med å realisere hans visjon og filosofi som jeg kan si at jeg støtter så godt som fullt ut. Det er en ære og en glede hver gang, sier han.

- Må trene Springsteen er kjent for å holde konserter som varer i mellom tre og fire timer, og van Zandt legger ikke skjul på at det er fysisk krevende.

- Jeg må komme meg i form veldig fort, for akkurat nå er jeg ikke sprek nok til å ta den helt ut mot slutten av konserten når det virkelig skal ta av. Men jeg lover å være i form til konsertene i Norge, sier han.

«Lillyhammer» i New York Van Zandt har i løp av de siste årene blitt nærmest en manifestasjon av begrepet «norgesvenn». Både Springsteens mange norgeskonserter, og ikke minst tv-serien «Lillyhammer», der han spiller hovedrollen som mafiaboss i eksil, har gjort ham til et kjent navn blant nordmenn flest.

Da Dagbladet møtte ham var akkurat finale-episoden av neste Lillyhammer-sesong festet til filmrullene. Episoden har van Zandt skrevet selv, og den foregår i hans eget nabolag i New York.

Hovedrolleinnehaveren selv har store forventninger til neste sesong av serien som kommer tilbake på skjermen i høst.

- Det skrur seg til mange hakk fra den første sesongen, sier han. 

Optimisme i nedgangstider Men første er det altså konsert med Springsteen som står på programmet, og van Zandt forteller at konsertene handler mye om å gi folk håp i hverdagen.

- De som går på konsertene våre er mer optimistiske når de forlater arenaen enn da de kom. I den lille verdenen vi skaper sammen med publikum er det fullt av håp, optimisme og idealisme, som ikke eksisterer i den virkelige verden akkurat nå. Se på amerikansk tv, så forstår du hva jeg mener, sier han og utdyper:

- Det er ikke håp lenger. Det er nedgangstider, ingen svar, ingen løsninger. Vi går på scenen og jeg tenker at folk vil føle seg bedre etterpå. Det er det det handler om. Jeg vil at folk skal føle seg bedre.

<strong>Godt humør:</strong> Steven Van Zandt var i godt humør da han ankom Gardermoen lørdag morgen. Mandag og tirsdag står han på scenen i Telenor arena sammen med Bruce Springsteen og resten av The E Street Band. Foto: Gullik Media / Marius Gulliksrud.
Godt humør: Steven Van Zandt var i godt humør da han ankom Gardermoen lørdag morgen. Mandag og tirsdag står han på scenen i Telenor arena sammen med Bruce Springsteen og resten av The E Street Band. Foto: Gullik Media / Marius Gulliksrud. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer