Little Steven hyllet norsk rock

Springsteen-gitaristen på Skaugum.

(Dagbladet.no): - Det er mange talenter her i Norge, sier Steven van Zandt - bedre kjent som «Little Steven», gitaristen i Bruce Springsteens E Street Band, og som mafiosoen Silvio Dante i «Sopranos».

Mens resten av bandet reiste videre til Finland i går (Springsteen tok en spasertur i Vigelandsparken), stilte van Zandt som konferansier da radioshowet «Little Steven’s Underground Garage» arrangerte konsert med tre norske band i bakgården på Palace Grill i Oslo.

- Med all mainstreamrocken som lages nå høres jo halvparten ut som Bono. Men disse banda har dypere røtter enn som så, og det liker vi, sier han, henvendt til kveldens rockere.

Norsk rock i stallen
I radioshowet sitt presenterer «Little Steven» både klassisk og ukjent rock. For to år siden startet musikeren plateselskapet Wicked Cool Records, som også har noen norske indieband i stallen. Disse tok alle plass på den trange scenen i går. Hvorfor så interessert i norsk musikk?

- Great is great. Uansett hvor vi finner god musikk synes vi det er viktig å la lytterne våre få ta del i det, sier Van Zandt.

- Og nå har det seg sånn at vi finner mye potensial i norsk musikk for tida. Vi er jo bare et lite plateselskap, og med tre norske band er faktisk 20 prosent av musikken vi gir ut norsk, humrer han.

Rockelunsj

På tirsdag inviterte «Little Steven» kulturminister Trond Giske til lunsj, hvor rockemelding og eksport av norsk musikk ble diskutert.

- Målet vårt er at band skal kunne få leve av å spille. For de fleste er dette en drøm, men det var det for oss og, sier Van Zandt, og slår ut med armene.

- Dette er livet mitt, her, i denne lille bakgården. Mandag og tirsdag var det bare en litt større bakgård.