Liv (76) laget Ingrid Espelid Hovigs «juksemat»

- Jeg laget alle rettene ferdig som Ingrid viste fram.

Kokken i kulissene: I 12 år sto Liv Gregersen Kongsten i kulissene og laget mat for tv-kokken Ingrid Espelid Hovig. Selv ville hun aldri på tv. Her står hun blant kokebøkene på Mills-fabrikken, hennes arbeidsplass i 49 år. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Kokken i kulissene: I 12 år sto Liv Gregersen Kongsten i kulissene og laget mat for tv-kokken Ingrid Espelid Hovig. Selv ville hun aldri på tv. Her står hun blant kokebøkene på Mills-fabrikken, hennes arbeidsplass i 49 år. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når folk spør meg om jeg ville byttet med Ingrid svarer jeg alltid «absolutt ikke!» Jeg er fryktelig glad for at det var Ingrid som sto der og ikke jeg, sier Kongsten og forsetter:

- Vi var jevnbyrdige. Uansett hvem som sto foran kamera eller bak i kulissene.

Liv Gregersen Kongsten jobbet i 12 år sammen med «hele Norges matmor» Ingrid Espelid Hovig i «Fjernsynskjøkkenet» som gikk på NRK.

Hovig er kjent for sin persilledusk og setningen «også he me juksa litt», men der hvor Ingrid startet på en matrett, gjorde Liv den ferdig på bakrommet.

- Det var nok jeg som hadde «juksa litt» og laget alle rettene ferdig som Ingrid viste fram, sier Kongsten.

23. juli kommer boka «90 retter til Ingrid Espelid Hovig» i anledning Hovigs 90-årsdag. Der presenterer en rekke kjente kokker oppskrifter og historier om Ingrid, deriblant Kongsten.

Reklamemøte Kongsten, som jobbet på «Margarinfabrikken» (dagens Mills) i over 49 år, møtte Hovig første gang i 1964 da de skulle lage en reklamefilm om Melange margarin. Det ble starten på et langt og nært vennskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer