Liv i leiren

- Det er ingen grunn til å være nervøs, når du har slike skuespillere, sier Liv Ullmann og tar godt omkring Nina Woxholtt og Erland Bakker etter hennes debut som teaterinstruktør på Det Norske Teatret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Veien til Gud

Men selvsagt var hun nervøs, og utslitt også: For det har vært en stor påkjenning å sette opp «Dagskilje», Paul Claudels vanskelige stykke. Hun kunne knapt ha valgt seg en større oppgave til sin debut.

- En påkjenning både for meg og skuespillerene, sier Ullmann.

Hemmelige strenger

- Men det har vært fantastisk å ha Ullmann som instruktør. Hun er helt unik; sier ikke mye, men spiller på noen hemmelige strenger slik at vi forstår hva hun mener, sier Woxholtt.

Hun spiller Yse, en kvinne som sammen med tre menn er om bord i en båt på vei til Kina. Tre menn som på hvert sitt vis er tiltrukket av Yse - og gjennom disse fire personene forteller Claudel om lengsel, svik, lidenskap, egoisme og religiøsitet.

Bergman-kollega

En av dem som likte Ullmanns måte å iscenesette dette på, var hennes svenske venninne og skuespillerkollega fra Bergman-epoken, Bibi Andersson:

- Denne kvelden var en reise tilbake til en form for teater som jeg nesten har mistet kontakten med. Det var nærmest en sakral opplevelse, sier Andersson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer