BEGRAVES:  Liv Marit Wedvik begraves i hjembyen Skien i morgen. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
BEGRAVES: Liv Marit Wedvik begraves i hjembyen Skien i morgen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer

Liv Marit Wedvik begraves i morgen

Setter opp storskjerm utenfor kirken for å imøtekomme alle som vil ta farvel.

(Dagbladet):  I morgen begraves den kjente country-artisten Liv Marit Wedvik (45) i Gjerpen kirke i Skien.

- Familien har satt sammen en fin begravelse i Liv Marits ånd og i forhold til hva familien tenker og føler. Vi tror og håper at seremonien blir nær og fin. Det er også laget et preludium av en av Liv Marits mest populære låter, «Riding out the storm». Samtidig vil en film med bilder fra hennes liv bli vist både inne og utenfor kirken, sier familiens talsmann Geir Tangen.

Natt til pinseaften mistet hun livet i en drukningsulykke i Risør. Ifølge politiet skjedde ulykken da hun var på vei til båten hun og ektemannen ferierte i, etter en kveld med gode venner.

Countryartisten Liv Marit Wedvik og mannen var på besøk hos et vennepar på en hytte. Da hun skulle gå i båten for å sove, inntraff den fatale ulykken.

I morgen gravlegges hun i hjembyen Skien.

Setter opp storskjerm Hun satt hun fast foten i et bryggeanlegg og kom seg ikke opp og ble liggende med hodet under vann. Hun ble 45 år og etterlater seg mann og to barn fra et tidligere forhold.
Wedvik ble funnet av vennene ved ni-tiden lørdag morgen.

- Ekteparet hadde dratt ned til Risør for å tilbringe pinsen sammen med gode venner. Det var vennene som fant henne, 50 meter fra der ekteparets båt lå fortøyd, sier familiens talsmann Geir Tangen.

Liv Marit Wedvik har i en årrekke vært en av Norges mest kjente og kjære countryartister.

EKTEMANNEN:  Liv Marit Wedvik og ektemannen Kjetil Bergan. Foto: NTB/Scanpix
EKTEMANNEN: Liv Marit Wedvik og ektemannen Kjetil Bergan. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det er plass til flere hundre personer inne i kirken. Det er ventet så stort oppmøte i kirken i morgen at seremonien også vil bli filmet og vist på storskjerm for dem som ikke kommer inn. Begravelsen vil ha mange musikalske innslag.

- Et nært familiemedlem vil også synge balladen «Du är allt». Mangeårig samabeidspartner og venn Lars Aas Hansen vil sammen med bandkollega Endre Christensen synge «This is for you» under begravelsen.

Uttrykker sorgen Etter dødsfallet har en rekke kjente personer har uttrykket sin sorg over tapet av Wedvik, både i sosiale medier, på Wedviks åpne facebook-profil og på db.no.

- Hun var et menneske som bød på seg selv. Jeg og alle som møtte henne husker henne for smilet og det smittende humøret. Hun var alltid blid og hadde et innholdsrikt og morsomt liv. Det gjenspeiles i reaksjonene det norske folk har vist, sier Tangen.

Hun albumdebuterte i 2003, og rakk å gi ut syv album fram til 2010. Hun har blant annet vært programleder for reality-serien Ville Vesten på TV3, og i 2007 deltok hun også i TV 2-programmet «Skal vi danse», hvor hun endte på en femteplass.
Liv Marit Wedvik var i høst med på opptak til et planlagt kommende program på TV 2.

- Jeg kan bekrefte at Liv Marit i fjor høst var med på et opptak til et halvtimes program som har vært tenkt sendt på TV 2 over sommeren. Det som har skjedd i dag er utrolig trist. Tankene våre går til familien, som vi selvsagt etter hvert vil rådføre oss med i forhold til hva vi gjør med programmet, sa assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad, til Dagbladet forrige uke.

YNDET: Liv Marit Wedvik har i en årrekke vært en av Norges mest kjente og kjære countryartister. Hun deltok også i en rekke tv-program og var blant annet programleder for reality-serien «Ville Vesten» på TV3 Foto: TV3.
YNDET: Liv Marit Wedvik har i en årrekke vært en av Norges mest kjente og kjære countryartister. Hun deltok også i en rekke tv-program og var blant annet programleder for reality-serien «Ville Vesten» på TV3 Foto: TV3. Vis mer