Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Liv og Ingmar» første norske til filmfestivalen i New York

- Vi opplever bookinger på filmen til langt ut i 2013, sier Norsk filminstitutt.

FØRSTE TIL NEW YORK: FIlmen om Liv Ullmann og Ingmar Bergmans stormfulle kjærlighetsliv blir første norske film noensinne vist under filmfestivalen i New York. Her er Ullmann under en pressekonferanse for filmen i Singapore i august. Foto: Scanpix
FØRSTE TIL NEW YORK: FIlmen om Liv Ullmann og Ingmar Bergmans stormfulle kjærlighetsliv blir første norske film noensinne vist under filmfestivalen i New York. Her er Ullmann under en pressekonferanse for filmen i Singapore i august. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Dokumentaren om Liv Ullmann og Ingmar Bergman har, som første norske film noensinne, blitt invitert til filmfestivalen i New York.

Det skriver Norsk filminstitutt i en pressemelding.  

Dokumentaren «Liv og Ingmar», som har premiere på norske kinoer i kveld, vil allerede mandag vises på Walter Reade Theater i New York i forbindelse med filmfestivalen.    

- Det er sterk etterspørsel etter filmen på festivaler over hele verden.  Vi opplever bookinger på filmen til langt ut i 2013, sier Toril Simonsen i Norsk filminstitutt.  

Ikke sett filmen selv Filmen er til dels basert på Ullmanns selvbiografi «Forandringen».

Hun var 25 da de møttes, han en legendarisk filmskaper, 46 år gammel. De møttes på den svenske øya Fårø, lagde filmer og fikk datteren Linn, før de gikk hvert til sitt - for så å bli gjenforent som kolleger og nære venner senere.  

Ullmann selv turte ikke å se filmen i sin helhet da den ble presentert på filmfestivalen i Haugesund i august.  

- Det er ikke snakk om at jeg blir værende her. Så modig er jeg ikke, sa Ullmann til publikum, før hun rømmet kinosalen.

- En dag skal jeg gå skjult inn og se den. Den skal til New York, kanskje jeg ser den der, sa hun.  

Presenterer filmen i New York Nå skal Ullmann selv presentere filmen om seg selv og Bergman, som døde i 2007.  

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Liv Ullmann.   

BASERT PÅ SELVBIOGRAFIEN: Filmen om Liv Ullmann og Ingmar Bergman er til dels basert på Ullmanns selvbiografi, «Forandringen», fra 1976. Foto Erik Thorberg / NTB / SCANPIX
BASERT PÅ SELVBIOGRAFIEN: Filmen om Liv Ullmann og Ingmar Bergman er til dels basert på Ullmanns selvbiografi, «Forandringen», fra 1976. Foto Erik Thorberg / NTB / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media