Liv Tyler gifter seg

Liv Tyler, aktuell i Harald Zwarts «One Night at McCool`s», skal gifte seg. Den heldige utkårede heter Royston Langdon og er bassist i Spacehog.

Liv Tyler er svært hemmelighetsfull om den forestående begivenheten. Til MrShowbiz vil hun ikke røpe bryllupsdatoen.

- Det er for vakkert til at hele verden skal få vite det. Jeg er en veldig romantisk person.

Gode manerer

Tyler er svært stolt over sin tilkommende:

- Han har de beste manerene i verden. Han er engelsk. Han er veldig høflig.

- Og han har en del til felles med din far?

- Det har han. De er veldig søte sammen.

Mens «One Night at McCool`s» får blandet kritikk i USA, er Tyler spent på mottakelsen av sitt neste filmprosjekt. Hun har akkurat avsluttet innspillingen av filmtrilogien «Ringenes Herre», regissert av Peter Jackson.

Det er første gang at en hel filmtrilogi har blitt filmet sammenhengende, med samme regissør og rollebesetning, noe som gjør dette til en av Hollywoods lengste og største produksjoner.

Filmene er basert på det episke eventyret av J. R. R. Tolkien, som betraktes som selve grunnsteinen i fantasylitteraturen.

Liv Tyler spiller alveprinsessen Arwen Evenstar, som må velge mellom sin udødelighet og kjærligheten til Aragorn; tronarving og viktig medlem av Ringen. Arwen er ikke viet stor plass i Tolkiens bøker, men kjærligheten mellom henne og Aragorn er beskrevet i et eget appendiks.

Kvinnelig nærvær

- Det var ikke nok kvinnelig nærvær i mye av filmen. Så de ga meg en mer sentral plass i historien.

Den første filmen i trilogien, «The Fellowship of the Ring», har premiere i desember 2001. Nummer to, «The Two Towers», kommer sommeren 2002, og den siste, «The Return of the King», i løpet av 2003.

Mer om «Ringenes Herre» på tolkienguild.org

ane høie@dagbladet.no