GJENOPPTAR KARRIEREN: Liv Ullmann har tidligere sagt hun skal gi seg som skuespiller, men forteller under Filmfestivalen i Haugesund at hun skal spille i en ny Hollywood-film til neste år. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GJENOPPTAR KARRIEREN: Liv Ullmann har tidligere sagt hun skal gi seg som skuespiller, men forteller under Filmfestivalen i Haugesund at hun skal spille i en ny Hollywood-film til neste år. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Liv Ullmann (77) om døden: - Jeg vil begraves i Norge

Nå forteller stjerna om et nytt filmcomeback, at hun vil skrive bok om hvordan folk bør behandle hverandre, og ønskene for sin egen begravelse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er skammelig hvordan politikerne snakker om flyktningene! Dette er mennesker, sier Liv Ullmann (77) med overraskende kraft i stemmen.

Den vevre verdensstjernen har snakket lenge, i milde ordelag, om hvordan film, romaner og skuespill kan gi en ærlig fremstilling av menneskelige problemer. Vi trenger mer ærlighet i verden, mener hun.

Liv Ullmann Født 16. desember 1938 i Tokyo i Japan.Norsk skuespiller, manusforfatter og filmregissør.Nå gift med Donald Saunders.Hun fikk gjennombruddet sitt i Edith Carlmars komedie Fjols til fjells i 1957, og sin første hovedrolle i Carlmars Ung flukt i 1959.Samarbeidet med den svenske filmregissøren Ingmar Bergman var viktig for hennes filmkarrière, og hun spilte i ti av filmene hans i løpet av årene 1966 til 2003.Sammen har de datteren Linn Ullmann.

- Når du hører politikere på tv eller nett, kommer de med påstander som ikke hører hjemme i virkeligheten. Både ansiktet og kroppen deres viser at de kommer med usannheter. Men i kunsten må man være ærlig! I den håpløse verden vi lever i dag, er film og kunst det nærmeste man kan komme sannheten, sier den norske skuespilleren som nå er bosatt i USA.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn