GJENOPPTAR KARRIEREN: Liv Ullmann har tidligere sagt hun skal gi seg som skuespiller, men forteller under Filmfestivalen i Haugesund at hun skal spille i en ny Hollywood-film til neste år. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GJENOPPTAR KARRIEREN: Liv Ullmann har tidligere sagt hun skal gi seg som skuespiller, men forteller under Filmfestivalen i Haugesund at hun skal spille i en ny Hollywood-film til neste år. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Liv Ullmann (77) om døden: - Jeg vil begraves i Norge

Nå forteller stjerna om et nytt filmcomeback, at hun vil skrive bok om hvordan folk bør behandle hverandre, og ønskene for sin egen begravelse.

- Det er skammelig hvordan politikerne snakker om flyktningene! Dette er mennesker, sier Liv Ullmann (77) med overraskende kraft i stemmen.

Den vevre verdensstjernen har snakket lenge, i milde ordelag, om hvordan film, romaner og skuespill kan gi en ærlig fremstilling av menneskelige problemer. Vi trenger mer ærlighet i verden, mener hun.

Liv Ullmann Født 16. desember 1938 i Tokyo i Japan.Norsk skuespiller, manusforfatter og filmregissør.Nå gift med Donald Saunders.Hun fikk gjennombruddet sitt i Edith Carlmars komedie Fjols til fjells i 1957, og sin første hovedrolle i Carlmars Ung flukt i 1959.Samarbeidet med den svenske filmregissøren Ingmar Bergman var viktig for hennes filmkarrière, og hun spilte i ti av filmene hans i løpet av årene 1966 til 2003.Sammen har de datteren Linn Ullmann.

- Når du hører politikere på tv eller nett, kommer de med påstander som ikke hører hjemme i virkeligheten. Både ansiktet og kroppen deres viser at de kommer med usannheter. Men i kunsten må man være ærlig! I den håpløse verden vi lever i dag, er film og kunst det nærmeste man kan komme sannheten, sier den norske skuespilleren som nå er bosatt i USA.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn