Liv Ullmann delte ut pris på 70-årsdagen

Til Anja Breien.

Regissøren Anja Breien ble tirsdag tildelt Liv Ullmanns Ærespris. Ullmann delte selv ut prisen under den offisielle markeringen av 70-årsdagen hennes i Filmens Hus i Oslo tirsdag kveld.

- Jeg er glad, stolt og rørt. Det er et filmhistorisk sus over en slik pris. Jeg skal bruke den til ikke å miste motet, til ikke å slutte å lage film, sier prisvinneren.

Breien har laget ni spillefilmer, én novellefilm og elleve kort- og dokumentarfilmer. Hun har vært spesielt opptatt av kvinners situasjon, og Hustruer-trilogien er hennes mest kjente filmer. I 1986 fikk hun Amandapris for beste norske film for «Hustruer - ti år etter».

Liv Ullmanns Ærespris ble i år delt ut for annen gang. Prisen er innstiftet av Den norske filmfestivalen A/S, Norsk filmforbund og Norsk filminstitutt. Den skal deles ut til en kvinnelig filmkunstner (regissør, fagsjef eller skuespillerinne) som har utmerket seg med et særlig talent og et kunstnerisk engasjement i norske filmer og/eller fjernsynsdrama.

Æresprisen, som er på 100.000 kroner, gikk i fjor til Ane Dahl Torp. (NTB)

PÅ VEI TIL FEST: Liv Ullmann og mannen Donald Saunders på vei inn til hennes 70-årsfeiring på Filmens Hus i dag. Foto: SCANPIX / ERLEND AAS
PÅ VEI TIL FEST: Liv Ullmann og mannen Donald Saunders på vei inn til hennes 70-årsfeiring på Filmens Hus i dag. Foto: SCANPIX / ERLEND AAS Vis mer
FIKK ÆRESPRIS: Regissør Anja Breien.