HEDRET: Liv Ullmann ble mandag tildelt hedersprisen under utdelingen av den svenske filmprisen Guldbaggen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HEDRET: Liv Ullmann ble mandag tildelt hedersprisen under utdelingen av den svenske filmprisen Guldbaggen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Liv Ullmann tildelt hederspris i Sverige

- Jeg er så stolt, jeg er så glad.

(Dagbladet): Liv Ullmann ble tildelt hedersprisen under utdelingen av den svenske filmprisen Guldbaggen i kveld.

- Tusen takk. Om dere visste hvor godt det er å være svensk, men å komme fra Norge. Jeg er så stolt, jeg er så glad, jeg har to dager til å hilse på de venner jeg har fått her, sa Ullmann i sin takketale ifølge svenske Expressen som befinner seg på utdelinga.

Hun fortalte også hvor viktig Sverige har vært for hennes karriere.

- Svenskene gjorde meg verdensberømt.

Guldbaggen er den mest prestisjetunge filmprisen i Sverige. Den er en hyllest til filmindustrien, og har vært delt ut av Svenska Filminstitutet siden 1964.

Ullmann fikk prisen for sin lange innsats i og for svensk film.

Ved siden av å ha medvirket i en rekke svenske filmer, er hun for «søta bror» kjent for sitt stormfulle kjærlighetsliv til den avdøde filmskaperen Ingmar Bergman.

Hun var 25 år da de møttes, han en legendarisk filmskaper og 46 år gammel. De møttes på den svenske øya Fårø, lagde filmer og fikk datteren Linn, før de gikk hvert til sitt - for så å bli gjenforent som kolleger og nære venner senere.

Også den norske skuespilleren Kristofer Hivju fikk pris under kveldens utdeling. Han vant for beste mannlige birolle i filmen «Turist».

Les Dagbladet Magasinets portrett av Liv Ullmann