«LIVe LAGA»

Etter fire studioalbum velger Hellbillies å oppsummere med et livealbum med 15 gamle og tre tidligere uutgitte låter. En helt naturlig ting å gjøre for et av Norges tøffeste liveband.

Det kan ikke være mange plassene i Norge som ikke har hatt besøk av konsertfavorittene fra Ål i Hallingdal. Hellbillies er blant landets hardest arbeidende band, med om lag 100 konserter i året siden 1993 i tillegg til fire plateinnspillinger. Opptakene til plata er gjort på Down On The Farm-festivalen, i Lom og i Ås.

Liveband

Sakte men sikkert har Hellbillies opparbeidet et ry som det perfekte liveband, med en sjeldent god kontakt med publikum. Høy sjarmfaktor og gode låter er noe av forklaringen, men den nærmest konstante turnévirksomheten har også gjort medlemmene utrolig samspilte.

Så proffe er de blitt at det kan være vanskelig å høre forskjell på studioinnspillingene og liveversjonene om vi ser bort fra publikumsresponsen mellom låtene.

«Konger på farmen» var tittelen Dagbladet brukte etter sommerens konsert på Down On The Farm, der åtte av låtene er tatt opp. Vi savner nok noe av den spontaniteten vi husker derfra spesielt fra gitarist Lars Håvard Haugen og pianist Lasse Hafreager men på den annen side er det vanskelig å gjenskape på CD den stemningen og atmosfæren som skapes fra en scene akkurat der og da.

Strømlinjeformet

Som livealbum betraktet er «LIVe LAGA» derfor en tanke strømlinjeformet, også fordi det nesten er fritt for prat.

Men som en dokumentasjon av bandets karriere, supplert med uutgitte «Bra den eg har», «Treski blues» og «Surr, surr», fungerer plata utmerket. Har du øre for countryrock med norske tekster er det nesten umulig å ikke falle for brødrene Aslag og Lars Håvard Haugens musikk, Arne Moslåttens humoristiske og jordnære tekster og tre andre velspillende «mussikanter».

Lenge leve Hellbillies!