Live Nation og Ticketmaster enige om fusjon

Beskyldes for musikk-monopol.

I STALLEN: Madonna er blant artistene som har inngåt 360-avtale med selskapet Live Nation. Det betyr at selskapet får inntekter fra alle deler av karrieren hennes, fra turneer til platesalg. Nå vil Live Nation slå seg sammen med billettgiganten Ticketmaster.      Foto: SCANPIX /AFP / ANTONIO SCORZA
I STALLEN: Madonna er blant artistene som har inngåt 360-avtale med selskapet Live Nation. Det betyr at selskapet får inntekter fra alle deler av karrieren hennes, fra turneer til platesalg. Nå vil Live Nation slå seg sammen med billettgiganten Ticketmaster. Foto: SCANPIX /AFP / ANTONIO SCORZA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den planlagte fusjonen mellom gigantselskapene Ticketmaster og Live Nation er godkjent av styrene til begge selskapene. Det melder blant andre New York Times i dag.

I forrige uke ble det kjent at selskapene var i samtaler om en fusjon.

Live Nation EntertainmentDette er to av de største aktørene i konsertbransjen. Live Nation er verdens største konsertpromotør, mens Ticketmaster er en gigant innen billettsalg. De eier også et managementselskap, med 200 store artister i stallen. Live Nation har dessuten signert såkalte 360-avtaler med en rekke verdensstjerner, som Madonna og U2.  I Norge eier Ticketmaster Billettservice, mens Live Nation eier landets største konsertpromotør, Gunnar Eide Concerts. Live Nation har også eierandeler i Festival Republic, som eier Hovefestivalen.

Det nye, fusjonerte selskapet får navnet Live Nation Entertainment, og får ifølge de to aktørene en verdi på 2,5 milliarder dollar. Det skriver nyhetsbyrået AP.

De to selskapene skriver i en felles uttalelse at aksjeeierne fra hvert selskap vil ende opp med å eie omtrent halvparten av det fusjonerte selskapet. Sammenslåingen skal gjøre dem bedre rustet til å markedsføre artistene sine og fylle stadioner, og de regner dessuten med å spare omkring 40 millioner dollar årlig i administrative utgifter. Det melder New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer