Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Live-nyheter på Xbox

I natt viste Microsoft hva Xbox-eierne kan glede seg til i året som kommer. Og det er ikke lite.

Hva blir årets spill?LOS ANGELES (Dagbladet.no): Med masse lys, lyd og dårlig skjult stolthet inviterte Microsoft verdenspressen til en lukket pressekonferanse i Los Angeles, noen dager før spillmessen E3 bryter løs på ordentlig.

Som en av verdens første, fikk Dagbladet.no se hvilke spill som vil komme på Xbox i året som kommer, deriblant en lang spilldemo fra «Halo 2» - og «Doom III».

Jubelen satt løst blant publikummet da film og bilder fra spillene rullet over de gigantiske TV-skjermene i Grand Olympic Auditorium. Visepresident Ed Fries i Microsoft Games smørte på med superlativer, men likevel talte det vi fikk se på skjermene for seg selv.

Først ut var en imponerende video med sant mørkemateriale, en lang videosnutt fra det lenge etterlengtede id Software-spillet «Doom III». Deretter viste Microsoft fram film fra «Project Gotham Racing 2», før de introduserte tre spill fra det nyoppkjøpte spillselskapet Rare, som tidligere var Nintendos viktigste tredjepartsutvikler.

«Grabbed by the Ghouls» er det første Xbox-ekslusive spillet derfra, og ser ut til å være et humorfylt slåssespill. «Conker: Live and Uncut» kan spilles over nettet via Xbox Live, og er et lagbasert skytespill mye historiedrevne scenarier.

«Kameo: Elements of Power» er et action-adventure-spill, der du spiller en prinsesse som skal redde planeten fra et slemt, slemt troll. «Soul Calibur 2» ble overøst av applaus, nok sagt.

Star Wars blir godt representert på Xbox. Filmsnutter vi fikk se fra «Republic Commando» viste pent lite av hva slags spill det er, men vi fikk se Rebublikkens soldater i intense nærkamper - det så bra ut på skjermen i det minste.

Deretter fikk vi se «Fable», skapt av den velkjente spillskaperen Peter Molyneux, et svært fleksibelt rollespill der det gode (nok en gang) settes opp mot det onde. PC-klassikeren «Counter-Strike» finner veien til Xbox i slutten av 2003, og «Crimson Skies: High Road to Revenge» er et flyspill med snev av eventyrlyst i seg.

Andre spill som ble vist fram, var «True Crime: Streets of L.A.» (et motsvar på «Grand Theft Auto»?), og «Deus Ex: Invisible War».

Microsoft satser stort på sin online-tjeneste Xbox Live, som blir lansert i Norge til høsten. Ikke bare vil spillerne kunne spille mot hverandre med spill som er Live-kompatible, men tjenesten utvides også med stemme-chatrom der brukerne kan snakke utenfor spillene også.

«Xbox Music Mixer» lar deg synge karaoke, en nyhet som fikk japanerne blant publikum til å skrible frenetisk på skriveblokkene sine. Sportsinteresserte kan derimot glede seg til «XSN», et tilbehør til Xbox Live som lar spillerne samle spillerne sine i lag, la dem stille opp i egne turneringer, og så videre.

«Halo 2»-demoen var rett og slett fenomenal. Vi fikk se helten Master Chief lande på jorden, der fiendene Covenant har slått seg løs i gatene. Det er som den moderne klassikeren «Halo», med så god grafikk som teknikken tillater, og med nye elementer som at han kan bruke to våpen samtidig og muligheten til å hoppe på og kapre fiendenes fartøy.

Selv om ventetiden er lang - spillet kommer først i begynnelsen av 2004 - er det umulig å ikke glede seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media