Livekongens hemmelige gjest

Hvem tar Big Bang-vokalisten med seg på scenen i kveld?

FORNØYD: Øystein Grini gleder seg til Slottsfjellfestivalen i kveld, hvor de skal fortsette opptakene til bandets live-dvd. Nå røper vokalisten at blant andre Thomas Dybdahl skal gjeste scenen. Foto: Steinar Buholm
FORNØYD: Øystein Grini gleder seg til Slottsfjellfestivalen i kveld, hvor de skal fortsette opptakene til bandets live-dvd. Nå røper vokalisten at blant andre Thomas Dybdahl skal gjeste scenen. Foto: Steinar BuholmVis mer

— Jeg hadde alltid likt Thomas? musikk, også hørte jeg i et intervju at han likte oss. Da ringte jeg bare, forteller vokalist i Big Bang, Øystein Greni, om da han satte i stand deres første fellesopptreden i 2007.

Big Bang får gjester på scenen under kveldens konsert på Slottsfjellfestivalen, men har til nå holdt navnene hemmelig. I dag røper Greni at Thomas Dybdahl er blant de som kommer til å opptre med bandet i Tønsberg i kveld.

—? Vi har spilt en del sammen i Stavanger også. Jeg tror vi har en del felles fans, og de kommer nok til å like dette, sier Greni.

Mer samarbeid
I tillegg tar vokalisten med seg samboeren Maria Orieta, Lars Håvard Haugen fra Hellbillies og Anne Lise Frøkedal fra I was a King og Harrys Gym på scenen på Slottsfjell.

Thomas Dybdahl forteller at han tidlig ble Big Bang-fan, men er mer usikker på om de har så mange felles tilhengere.

—? Jeg tror nok rødvin- og sterarinlysgjengen mangler under Big Bang-konsertene, men vi deler nok noen ja. Det er utrolig gøy å synge med Øyvind, vi pleier å ta det litt på sparket, sier han.

Begge artistene kunne tenke seg å utvikle samarbeidet, gjerne også utenfor scenen.

—? Det ligger litt i kortene at vi skal gjøre noe mer, men det må komme naturlig. Jeg vet ikke, ei plate hadde jo vært utrolig kult, sier Dybdahl.

—? Jeg synes Thomas er utrolig bra, det er vanskelig å si noe om samarbeid i framtida. Jeg stiller også gjerne opp om han trenger gitarist eller koring på ei plate, sier Big Bang-vokalisten.

Greni holder seg i Norge fram til bandet skal på en liten europaturné i september, men før det besøker Big Bang norske festivaler fra nord til sør.

Liveinteresse
—? Mange sier vi er bra live og ikke så bra på plate, men jeg har alltid skrevet musikk med tanke på at det skal framføres på en scene. Interessen for livemusikk har gått opp også, det er jo fantastisk. Det blir viktigere og viktigere å være god live, sier Greni, som ikke virker å ta suksessen for gitt.

—? Jeg kunne ha betalt for å få spille på Slottsfjell og andre festivaler jeg altså. Jeg føler meg utrolig heldig som har fått dette som jobb, spesielt etter å ha holdt på i syv år uten ei krone. Samtidig tror jeg suksessen kommer av at jeg var på riktig sted til riktig tid, sier han.

—? Er ikke det å være litt beskjeden?

—? Altså, jeg tror det handler om tre faktorer. Du må ha talent, du må jobbe som f..., og du må ha litt flaks. Er du god på de to første så er det lettere med den siste.

GJESTER SCENEN: Thomas Dybdahl. Foto: Jytte Nielsen
GJESTER SCENEN: Thomas Dybdahl. Foto: Jytte Nielsen Vis mer