Livene til «Ingen grenser»-deltakerne snudd opp-ned

- Jeg blir nedringt av folk som vil jeg skal holde foredrag, det er flere henvendelser hver dag, sier Kenneth Birkenes etter tv-suksessen.

TRAPPER NED I JOBBEN:  Kenneth Birkenes blir kontaktet oppmot flere ganger om dagen av mennesker som vi høre om hans erfaringer. For kort tid siden måtte han ta seg en pause for å få tilbrakt nok tid med familien, og fra mai skal han trappe ned jobben i villmarksbutikken. Her er han sammen med kona Marthe og dattera Johanna hjemme i Elverum.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
TRAPPER NED I JOBBEN: Kenneth Birkenes blir kontaktet oppmot flere ganger om dagen av mennesker som vi høre om hans erfaringer. For kort tid siden måtte han ta seg en pause for å få tilbrakt nok tid med familien, og fra mai skal han trappe ned jobben i villmarksbutikken. Her er han sammen med kona Marthe og dattera Johanna hjemme i Elverum. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange ble rørt da «Ingen grenser»-gjengen nådde toppen av Snøhetta sammen med Lars Monsen. Siden Kenneth Birkenes (30) og de ti andre deltakerne sprettet sjampanjen på fjellet, har telefonen knapt sått stille. 

- Jeg blir nedringt av folk som vil jeg skal holde foredrag, det er flere henvendelser hver dag. Jeg syns det er flott at jeg kan bruke min egen erfaring positivt og være en inspirator for andre, sier Birkenes.

Foredrag Han har vært rammet av den aggressive krefttypen Ewing sarkom hele tre ganger. Til tross for lav overlevelsessjanse har livet seiret i 1996, 2001 og 2006.

Tidligere har Birkenes ønsket å holde foredrag med grunnlag i egne opplevelser. Først etter han ble sett av nærmere 1,4 millioner seere på NRK, har han fått muligheten. Kreftforeningen Innlandet tok kontakt med ham etter tv-suksessen.

- Mange har sett Kenneth gjennom media og på tv, og han står for mye av det vi vil ungdommene skal huske på, nemlig det friske. Det er enklere å få gjennom budskapet med et kjent fjes, og han har nok skapt et håp for mange, sier Mona Østvang, rådgiver i Kreftforeningen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer