Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Livene våre overlapper veldig, og det hender jo at vi får nok og trenger pause fra hverandre.

Ekteparet Downey er klare med sitt første filmsamarbeid.

Robert og Susan Downey styrker powerpar-statusen i Hollywood med retts- og familiedramaet «The Judge».

I sommer toppet Robert Downey Jr. Forbes' oversikt over de best betalte skuespillerne i Hollywood. Nå øker han bransjeinnflytelsen ytterligere med «The Judge», som har norgespremiere på søndag.

Rettsdramaet er den første filmen han produserer sammen med kona Susan gjennom det nyopprettede selskapet Team Downey.

- Vi elsker det. Selv kunne jeg ikke gjort det på noen annen måte. Å lage film er så tidkrevende, spesielt som produsent, sier sistnevnte på vegne av seg og ektemannen under Toronto International Film Festival.

- Han er favorittpersonen min å samarbeide med. Livene våre overlapper veldig, og det hender jo at vi får nok og trenger pause fra hverandre. Men etter fem minutter er det på'n igjen, røper Susan Downey videre.

Snakker sammen Etter at han ble ferdig med narko- og arrestasjonsepisodene fra årtusenskiftet, har Robert Downey gjort seg mest bemerket på superheltfeltet, nærmere bestemt som Iron Man. I «The Judge», derimot, tolker han høyst menneskelige storbyadvokaten som gjenforenes med familien sin i Midtvesten etter morens død.

Handlingen tar en brå vending idet hans far dommeren - spilt av navnebroren Robert Duvall - blir anklaget for en såkalt «hit and run».

- Vi var inspirert av filmer fra slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet hvor folk faktisk snakker sammen. Iblant kan det være fint med mindre utfordringer enn å skulle redde verden, humrer Susan, vel vitende om at både hun og gubben forbindes nært med det gullkantede Marvel-universet.

- Dette var en rolle jeg syntes det var spennende å se Robert i. Som selskap vil vi alltid være fokusert på forskjellige sjangrer, så lenge ting er karakterdrevne og forteller en interessant historie, presiserer hun.

Sterke reaksjoner Robert himself deler æren for «The Judge» med regissøren David Dobkin, som hittil er mest kjent for komediene «Shanghai Knights» og «Wedding Crashers».

- Det blir en slags trekant, fleiper Downey på karakteristisk showmaner.

- Og det mener jeg på så platonisk vis som mulig, iallfall så langt. Vi stolte på David fordi ideen kom fra ham og prosessen var så organisk. Vi ble et trehodet troll - hvor to av oss hadde anledning til å ha kjønnslig samkvem når vi måtte ønske.

I et mer seriøst øyeblikk hevder Downey at han har fått sterke reaksjoner fra festivalpublikummet som har sett filmen.

- De sier den får dem til å tenke på forholdet til broren sin, søsteren sin eller kjæresten de hadde på gymnaset. Det virker som om skjønt det er en far-sønn-historie, er det mer enn som så. Den tar opp betydningen av å konfrontere og akseptere ukomfortabel materie, og klarheten og verdigheten som ofte følger med det.

Når han så får spørsmålet om hva han tror forsvarsadvokaten Hank ville sagt hvis han møtte filmstjernen Robert, hinter Downey ubeskjedent i retning av at han skal være verdt 150 millioner dollar.

- Han ville sagt: «Jeg ville elsket å forsvare den fyren. Han er en cash-ku. Vi kunne åpnet en ny fløy av jusfirmaet bare ved å ta saken hans».

(NTB)

NÆRT SAMARBEID: - Han er favorittpersonen min å samarbeide med, forteller Susan Downey (t.h) om stjerneektemannen. Her fra en prisudeling i oktober. Foto: Stella Pictures
NÆRT SAMARBEID: - Han er favorittpersonen min å samarbeide med, forteller Susan Downey (t.h) om stjerneektemannen. Her fra en prisudeling i oktober. Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media